A.B. | 25. 1. 2022, 19:53

Čustva, ki jih je pred smrtjo izlil Aki Rahimovski (o svoji bivši ženi)

Instagram

Pred dnevi je v javnosti odjeknila žalostna vest, da je v svojem 67. letu starosti za vedno zaspal legendarni glasbenik Aki Rahimovski, javnosti dobro znan kot frontman glasbene skupine Parni valjak. Njegov vokal je vrsto let polnil glasbene dvorane po vsem svetu - ob skladbah, ki jih je prepeval, pa nihče ni mogel ostati povsem ravnodušen. In čeprav se je ponašal s sposobnostjo močne čustvene interpretacije številnih glasbenih uspešnic, o svojih čustvih in zasebnem življenju ni rad govoril. Svoje ljubezensko življenje je dolga leta skrival pred radovednimi pogledi javnosti kot nekaj najbolj dragocenega, saj je menil, da mora biti zasebnost ločena od publicitete in medijskih nastopanj. 

Pokojni glasbenik Aki Rahimovski je zadnja leta življenja preživel v Sloveniji, kjer je bil v razmerju s 27 let mlajšo Barbaro Vesel, s katero se je konec leta 2019 razveselil rojstva hčerke Antonije. Prav z njima se je nahajal pretekli konec tedna, ko mu je nenadoma postalo slabo in je pristal v novomeški bolnišnici - že čez nekaj ur pa je bila javnost seznanjena z žalostnim dejstvom, da se ne bo nikoli več zbudil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Parni Valjak (@parnivaljak)

Njegova (prezgodnja) smrt je močno pretresla njegove najbližje, o katerih pa - Akijevi prepoznavnosti navkljub - ni veliko znanega. Glasbenik je namreč živel po načelu, da mora zasebnost ostati na polju zasebnega, zato le malokdo pozna podrobnosti njegovih prvih dveh zakonov ter nazadnje razmerja s Slovenko Barbaro. 

Po pisanju tujih časnikov je bil Aki v svojem drugem zakonu poročen z žensko po imenu Ingrid in čeprav sta bila skupaj približno štiri desetletja, se o njuni zvezi ni vedelo veliko. Ker je tančica tajnosti njunega dolgega zakona močno dišala številnim novinarjem, so se le-ti nenehno trudili, da bi Akija vsaj za kratek čas pripravili do odkrite izjave o tem, kakšna je njegova soproga in kako bi opisal njun zakon. Nazadnje jim je to uspelo pred približno petimi leti, ko je Rahimovski s Parnim valjkom nastopal na Tašmajdanu in takrat je nekoliko potešil radovednost javnosti z razlago: ''Ali veste, zakaj sem takšen (skrivnosten)? Zakaj je temu tako? Zato, ker mora zasebno življenje ostati zasebno. Moja soproga nikoli ni želela biti vsem na očem in se ni želela izpostavljati ob meni. Na številnih dogodkih, ki se jih udeležujeva skupaj, fotografi že vedo, da se ona ne želi fotografirati - zato naju ne fotografirajo skupaj. Pogosto se je dogajalo, da so se v časopisih objavljale moje fotografije v spremstvu kakšne druge ženske in žena me je vedno v šali vprašala: ''Od kdaj sem pa jaz blondinka?''.''

Pokojnik je v svojem takratnem intervjuju dal vedeti, da je njegova družina tista, ki mu pomeni največ na svetu in to tudi potrdil z besedami: ''Denar ni pomemben. Najpomembnejša je družina.'' Zaradi slednje izjave mu je bilo naslovljeno tudi vprašanje, ali so nemara vse čustvene glasbene uspešnice posvečene njegovi ženi, na kar pa se je Rahimovski hudomušno nasmehnil in odvrnil: ''Ah, ne, ne ... To je vse Husotovo maslo. On je tisti, ki piše skladbe - jaz sem tukaj samo zato, da jih zapojem. Njega morate vprašati, o čem je razmišljal, ko jih je pisal. A če vam povem iskreno, jaz sem še vedno močno zaljubljen v svojo ženo ... Tako močno, kot sem bil prvi dan, ko sem jo zagledal. Ona je z menoj preživela največji del moje glasbene kariere in hvaležen sem ji za vse.''

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.