2. 4. 2020, 11:31 | Vir: STA

Aktiviranih skupaj 2976 pripadnikov sil za zaščito in reševanje

arhiv STA
Aktiviranih skupaj 2976 pripadnikov sil za zaščito in reševanje (foto: arhiv STA)

Ob epidemiji novega koronavirusa so vsakodnevno aktivirani člani Civilne zaščite in drugih organizacij ter številni prostovoljci. V sredo je bilo na vseh ravneh angažiranih 2976 pripadnikov sil za zaščito in reševanje, od tega 139 na ravni države, 70 na ravni regije in 2767 na ravni občin, je zapisano v biltenu Centra za obveščanje.
 

Na ravni države sodelujejo štab Civilne zaščite, podporne službe, Državni logistični center Roje, Karitas in drugi. Na regionalni ravni so vpeti štab Civilne zaščite, podpora in logistika, na ravni občin pa občinski štabi Civilne zaščite, občine, gasilske enote, Rdeči križ Slovenije, javne službe in drugi.

V biltenu v poročilu o izvedenih aktivnostih med drugim izpostavljajo redno delitev zaščitne osebne varovalne opreme in drugih materialno tehničnih sredstev po prioriteti ter zbiranje podatkov o nastanitvenih kapacitetah za morebitno nastanitev bolnikov, zdravnikov, policistov in vojakov, oseb, ki bodo sprejeti v karanteno, in oseb, ki bodo po končanem zdravljenju odpuščeni iz bolnišnic.

Zbirajo tudi ponudbe za dobavo zaščitne opreme in podatke o donacijah ter urejajo mednarodne prevoze zaščitne opreme. Pregledujejo tudi pobude prostovoljcev za vključitev v aktivnosti Civilne zaščite in Slovenske vojske. Usklajujejo tudi oskrbo in pomoč ranljivim skupinam oziroma tistim, ki jo potrebujejo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.