28. 8. 2020, 17:26 | Vir: STA

Alekseju Navalnemu se je v berlinski bolnišnici zdravje nekoliko izboljšalo

profimedia

Iz berlinske bolnišnice Charite so danes sporočili, da se je zdravstveno stanje ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega po zastrupitvi nekoliko izboljšalo.
 

"Simptomi, ki jih je povzročilo zaviranje aktivnosti holin esteraz, so se nekoliko izboljšali," piše na spletni strani bolnišnice. Še vedno ga zdravijo na oddelku za intenzivno nego, pri čemer je še vedno v umetni komi in priključen na medicinski ventilator, so dodali.

"Njegovo zdravstveno stanje je še naprej resno, a njegovo življenje ni ogroženo," so poudarili v priznani berlinski bolnišnici. "Ker je šlo za hudo zastrupitev, je še vedno prezgodaj za oceno morebitnih dolgotrajnih posledic," so dodali.

Zdravniki v bolnišnici Charite, kjer se od sobote zdravi ruski politik, so v ponedeljek sporočili, da klinične ugotovitve kažejo na zastrupitev s snovjo iz skupine zaviralcev holin esteraz. Za katero snov natančno gre, še ni znano.

Iz sveta so se nato v minulih dneh zvrstili pozivi Rusiji k temeljiti in transparentni preiskavi primera, a so v Kremlju te pozive zavrnili. V četrtek je sicer ruska policija sporočila, da je začela predhodno oceno primera ruskega opozicijskega voditelj. To sicer še ne pomeni odprtja preiskave, ampak gre v bistvu le za ugotavljanje, ali je sploh bilo storjeno kaznivo dejanje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.