14. 6. 2023, 09:30 | Promocijska objava

Ali so podatki v telefonu Ilke Štuhec varni?

Huawei

Ilka Štuhec je poskrbela za začinjenost letošnje že zaključene smučarske sezone. Z odličnimi rezultati je presenetila javnost, sebi pa dokazala, da se trma in vztrajnost izplačata. Ilka je vse do konca maja še trenirala na snegu, v tem mesecu pa si bo privoščila edini pravi dopust, ko gre v tople kraje za približno 10 dni. Potem pa se njen vsakdanjik vrne v ustaljene tirnice. Po res uspešni pretekli sezoni se misli hitro obrnejo proti prihodnji, čeprav je časovno do prve tekme še daleč. A do takrat je treba storiti vse, da bo lahko spet napadala najvišja mesta. V pretekli sezoni je dokazala, da spada med najboljše in v takšnem slogu želi tudi nadaljevati.

Ilka je bila med prvimi, ki so v svojih rokah držali najnovejši prestižni telefon Huawei P60 Pro, ki navdušuje vse entuziaste mobilne tehnologije. O njeni uporabniški izkušnji s telefonom nam je povedala marsikaj.

Draga Ilka, kaj je zate lepota? 

Lepota je nekaj, kar nekdo odraža, njegova energija, »vibe«. Vsakdo je lahko privlačen in nikakor to ni pogojeno samo z zunanjostjo in njegovim izgledom v fizičnem smislu. Po mojem mnenju se lepota skriva v človeku in ni stvar le zunanjosti. In še dobro, da ni tako. Saj veste kolikokrat rečemo, da je neka oseba simpatična in nas na njej nekaj privlači, pa čeprav ni naš klasičen tip osebe.

Če bi odprli tvojo omaro, nad čim bi bili presenečeni? 

Verjetno nad količino petk. Čeprav nimam veliko priložnosti, da jih obujem, jih imam »kar nekaj«. (smeh)

So to plesne petke ali prav tiste »classy« petke?

In ene in druge. (navihan smeh) Gremo na drugo temo. 

Dobro, menjajmo temo. (nasmeh) Menda je bil tvoj odziv na najnovejši telefon Huawei P60 Pro »Zaljubljena sem, to je ljubezen na prvi pogled!«. Kakšne so bile takrat res tvoje misli? Lahko deliš svoje mnenje o dizajnu in estetiki Huawei P60 Pro?

Res je. Ko sem odprla paket in prvič zagledala ta telefon sem bila za trenutek prepričana, da je pred menoj kos nakita. Biserno ozadje je res neverjetno. Spomnim se, da sem z mislimi odtavala v raziskovanje lusk, nato pa se v nekem trenutku zdramila, saj so me misli že vabile k raziskovanju vsega, kar telefon ponuja. 

Kaj te najbolj navdušilo pri novem modelu telefona P60 Pro?

Poleg bisernega ozadja predvsem zmogljivost kamere. Že s prejšnjim modelom sem bila nadvse zadovoljna, ampak Huawei P60 Pro vse skupaj dvigne na novo raven. V bistvu mi je najbolj všeč to, da telefon tako zelo enostaven za uporabo. Velikokrat se zgodi, da telefon marsikaj ponuja, ampak kot povprečen uporabnik polovico stvari ne uporabljaš. Tu pa je vse na dosegu, poleg tega pa je uporaba različnih funkcij, na primer super makro, res enostavna. Tu vidim veliko prednost novega Huawei P60 Pro: nudi ogromno, a je tako zelo preprost za uporabo.

Nam opišeš svojo prvo fotografijo z novim Huawei P60 Pro in v kateri funkciji si jo posnela? 

Prvo fotografijo sem posnela s super makro funkcijo, to je bila marjetica na travniku.  Vedno znova si rečem – telefoni vidijo boljše kot mi!  No, morda pa vseeno moram tudi na kak pregled k okulistu.  

S telefoto objektivom lahko motive približamo tudi do 200-krat. Katere motive najraje približaš ter s takšnim približanjem poudariš tudi tiste najmanjše detajle?

Iskreno, dejstvo, kako zelo telefon približa motiv in ob tem obdrži kakovost fotografije, je že malo strašljivo.  Jaz zelo rada slikam sončne vzhode, ker sem na hribu in so to prizori, ki se jih nikoli ne naveličaš. Mislim, da je to najpogostejši motiv v moji galeriji. Sicer pa v vsakdanjem življenju rada približam stvari predvsem zato, ker ponudijo drugačno perspektivo in poudarke – to počnem velikokrat in res ni važno ali fotografiram objekte ali pa ljudi. Najdem nek detajl, ga približam in sledi le še »Uau!«.

Katera pa je bila prva fotografija, ki si jo posnela s načinom približevanja? 

To je bil pa Ljubljanski grad.  Telefon sem prejela, ko sem bila v Ljubljani za Večer šampionov, in takoj sem želela preizkusiti zoom. Če koga zanima – iz Tivolija skoraj lahko pogledaš v grajske sobane…  

Si morda opazila kakšne izboljšave pri fotografiranju pri šibki svetlobi v primerjavi s tvojim prejšnjim telefonom?

Da, sem opazila. Predvsem ponoči je fotografija neverjetno ostra in jasna. Telefon res odlično regulira svetlobo in je v bistvu v veliko pomoč. 

V načinu turbo načina polnjenja Huawei P60 Pro doseže polovično polno baterijo v samo 10 minutah. Kako je ta funkcija hitrega polnjenja vplivala na tvojo vsakodnevno uporabo?

Da, to je bil kar šok.  V pozitivnem smislu. Predvsem to pomeni ogromno brezskrbnosti. Ne sekiraš se več ali bo baterije zmanjkalo, ker tudi, če se to zgodi, imaš telefon hitro napolnjen in dejansko je čas, ki ga porabiš za polnjenje telefona minimalen. Jaz se sicer na trenutke od telefona tudi »odklopim«, ker nas sicer preveč potegne vase. Ampak realnost je taka, da so telefoni naši spremljevalci in na njih urejamo pravzaprav vse. Zato se mi zdi to, da je baterija tako zelo hitro napolnjena, ena boljših stvari pri Huawei P60 Pro. Navdušena pa sem tudi nad tem, da kako dolgo baterija »zdrži« - pridejo dnevi, ko telefon res intenzivno uporabljam in kar nekako pričakujem, da bo telefon zdaj – zdaj ugasnil , a Huawei P60 Pro ni bojazni za to.  

Ali si med uporabo Huawei P60 Pro naletela na kakršne koli težave ali omejitve?

Ne. Vse deluje, tako kot mora. Vključno z aplikacijami, ki jih največ uporabljamo – Gmail, Google maps, Whatsapp, Viber, Instagram, Facebook, Twitter in tako naprej.

Se ti zdi prikaz vremenskih podatkov na vedno vklopljenem zaslonu (AOD) koristen in vizualno privlačen? Kako natančna so vremenska obvestila?

Hja, vreme je eno tako zapleteno področje …  Po eni strani je super, da imam vremensko napoved vedno na zaslonu, saj je moj dan v veliki meri odvisen od vremena. Na primer, v kolikor vreme ni dobro, se moj načrt povsem spremeni, ker na primer ne moremo trenirati na snegu. Vendar pa bodimo iskreni, na vreme ne moremo vplivati in kdaj je tudi čisto okej, če ne vem, kakšno je vreme.  Konec koncev, ljudje smo prilagodljivi, kajne?  

Huawei

Kakšen vtis je pustila trgovina z mobilnimi aplikacijami AppGallery na Huawei P60 Pro? Je zate dovolj zanesljiv vir za funkcionalne in raznolike aplikacije?

Vsekakor je zanesljiv. Ni razloga, da bi rekla, da ni. V AppGallery dobim vse, kar potrebujem. 

Se ti zdi dostop do aplikacij, ki so na voljo v AppGallery, dovolj enostaven?  

Da, se mi zdi, da do aplikacij dostopaš povsem enostavno – odpreš AppGallery, vpišeš aplikacijo in jo preneseš. Ni znanstvene fantastike. 

Kakšen se ti zdi vmesnik EMUI 13.1 na Huawei P60 Pro? Je uporabniku prijazen in intuitiven?

Celotna izkušnja s telefonom se mi zdi zelo uporabniku prijazna. Tako da kar se tega tiče nimam niti najmanjše pripombe. Prav tako mi je všeč, da gre celotna Huawei tehnologija v smeri enostavne uporabniške izkušnje. 

Kako Huawei P60 Pro obvlada večopravilnost in izvajanje več aplikacij hkrati?

Vse gre kot po maslu.  Zaenkrat nisem zaznala nobenega »štekanja« ali pa počasnejše odzivnosti, če imam odprtih več aplikacij. 

Kakšno je tvoje mnenje o kakovosti zvoka in zmogljivosti zvočnikov Huawei P60 Pro?

Z vsako novo serijo telefona se tudi to področje izboljšuje in napreduje. Tako je tudi tokrat. Bom pa za res glasno poslušanje glasbe še naprej zaupala zvočniku Huawei, ki je res razred zase.  

Kako zadovoljna si s prepoznavanjem prstnih odtisov in splošnimi varnostnimi funkcijami na Huawei P60 Pro?

Varnost je stvar, ki je ob vsej tehnologiji, ki jo premoremo danes, ključna. Veseli me, da Huawei pri svojih telefonih poskrbi tudi za to, da je so podatki v telefonu varni. 

Tvoje okolje se giblje od polarnega mraza do vročine na plaži. Kakšna je tvoja uporabniška izkušnja na tem področju? Vemo, da ledene razmere do tehnoloških izdelkov velikokrat niso ravno prijazne?  

Res je, zaenkrat lahko potrdim, da telefon normalno deluje tudi v mrazu – kar ni tako samoumevno, kot bi si morda kdo mislil. Ko si več ur na konkretnem minusu, stvari hitro delujejo počasneje, niso več tako odzivne, malo zaspijo ali pa celo odpovedo. S Huawei P60 Pro nisem imela takih težav. Za plažo pa me vprašajte sredi junija, ko pridem z dopusta. Bom lahko več povedala…  Ampak glede na to, da je tako odporen na tiste nizke temperature, v katerih se gibljem jaz, potem se za vročino sploh ne bojim.

Katere so nekatere izjemne lastnosti ali funkcionalnosti tega telefona, ki jih najbolj ceniš?

Za začetek naj priznam: nimam računalnika. Morda je to čuden začetek odgovora na to vprašanje, ampak to pomeni, da se v največji meri zanašam na telefon. In zaenkrat ne čutim nobene potrebe, da bi potrebovala računalnik, kar pomeni, da mi telefon ponuja vse, kar potrebujem. Na njem lahko urejam karkoli. In uporaba je povsem enostavna, vse je blizu in vse deluje. 

Kako je ocena odpornosti na vodo in prah IP68 Huawei P60 Pro vplivala na tvojo brezskrbnost med vsakodnevno uporabo?

Spet se vračamo k brezskrbnosti. To sem omenila že na svojem Instagram profilu, ko sem se pohvalila s tem telefonom – ne da se hvalim, ampak seveda se zgodi, da telefon pade. Pri P60 Pro tudi ta segment ne prinaša dodatnih skrbi. Če / ko ti pade, te seveda vseeno »stisne« pri srcu, ampak zaslon je cel (že preverjeno.)  

Kako bi opisala svojo splošno uporabniško izkušnjo s telefonom Huawei P60 Pro?

Huawei P60 Pro je en super spremljevalec, ki ti ponudi vse, kar potrebuješ. Vsakokrat, ko ga pogledaš, se počutiš krasno, vsakokrat, ko ga uporabljaš, se počutiš opremljeno za premagovanje vseh izzivov.