4. 8. 2018, 11:39 | Vir: STA

Alia Ganem je v zahodnih medijih prvič spregovorila o sinu Osami bin Ladnu

profimedia

Mama pokojnega vodje teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna, Alia Ganem je v prvem intervjuju za kak zahodni medij dejala, da so njenemu najstarejšemu sinu oprali možgane, da je sledil takšni skrajni ideologiji. V pogovoru za britanski časnik The Guardian je dejala, da je bil sramežljiv in akademsko sposoben sin.

Ko je bil star malo čez 20 let pa se je v času študija ekonomije v Džedi spremenil v močno in pobožno osebo, je dodala.

"Ljudje na univerzi so ga spremenili. Postal je drug človek," povzema intervju nemška tiskovna agencija dpa.

Alia Ganem je pojasnila, da je njen sin spoznal člana Muslimanske bratovščine Abdulaha Azama v času študija, ki je nato postal njegov duhovni svetovalec. "Bil je zelo dober otrok, dokler ni spoznal nekaterih ljudi, ki so mu oprali možgane, ko je bil v svojih 20. letih," je dejala.

"Temu lahko rečete kult. Za svojo stvar so dobivali denar," je dodala.

"Vedno sem mu govorila, naj se jih izogiba in nikoli mi ni priznal, kaj je delal, ker me je imel tako rad," je še povedala.

Osama bin Laden je kot vodja Al Kaide prevzel odgovornost za teroristične napade na ZDA 11. septembra 2001, ki so zahtevali življenja 2977 ljudi. Pripadniki ameriških specialnih enot so ga na ukaz predsednika ZDA Baracka Obame ubili 2. maja 2011 v Pakistanu, kjer se je skrival.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.