N.Z. | 15. 2. 2022, 12:48

Američani z ladje okupirali Split: "Hrvatice so lepe, ampak nočejo avantur za eno noč!"

Več kot 5000 Američanov je zadnjih nekaj dni bivalo v Splitu, nekateri izmed njih so nato za hrvaške medije povedali, da se jim je mestece prikupilo.

"Zelo mi je všeč Split, okolica, ljudje so nas sprejeli, hrana pa je popolna," je za hrvaški portal 24 sata poveda Sammy, ki želi postati pilot. Za isti medij je nato še razkril, kakšno je življenje na ladji: "Precej je žrtvovanja. Redko vidiš družino in prijatelje, a se nekako navadiš. To je potrebno, da se mi uresniči želja."

Kakšne pa se jim zdijo Hrvatice?

Vojak Jack je povedal: "Hrvatice so zelo lepe ženske in zelo pametne. Zato tudi niso zainteresirane za enonočne avanture."

Na ladji ne smejo piti alkohola, zato so si potem, ko so bili v mestu, številni dali duška. In to navkljub kislemu vremenu.

Američane dež nikakor ni oviral, da bi ne obiskali kakšnega od lokalov, muzejev in restavracij, kar nekaj pa se jih je prijavilo tudi na Tinder, kjer so skušali najti domačine in domačinke, s katerimi bi pohajkovali po Splitu.

"Je tam zunaj kakšna ljubka mlada Hrvatica? Da se spoznava in da mi razkaže mesto," je pisal eden od mladeničev.

"Iščem mišičaste moške. Tukaj bom le nekaj dni. Najprej me zanima dopisovanje. Lahko mi razkaže mesto, morda pa skupaj obiščeva še kakšen mestni fitnes center," pa je zapisal eden od vojakov z ladnje.

Vseh 5000 jih prihaja z ladje USS Harry S Truman

Ladja, s katere so omenjeni vojaki, je nuklearna letalonosilka. USS Harry S Truman je tudi simbol in ponos ameriške vojaške mornarice. Ladja se je v Splitu prvič mudila že leta 2015, minuli petek pa je ponovno priplula. Letalonosilka je dolga kar 333 metre, široka 41 metra, težka pa neverjetnih 100.000 ton. Na njej biva okoli 5000 članov posadke. Na njenem krovu je mogoče najti okoli 90 letal in helikopterjev.



Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec