22. 3. 2022, 14:02 | Vir: STA

Ali Putin zares načrtuje napad s kemičnim orožjem ali Biden samo straši ljudi?

Vladimir Putin

Profimedia

Ameriški predsednik Joe Biden opozarja, da Vladimir Putin načrtuje uporabo biološkega in kemičnega orožja. Vas skrbi, da se bo to res zgodilo?

Ameriški predsednik Joe Biden svari, da namerava Rusija v prihodnosti uporabiti tudi biološko in kemično orožje. Če bo po takšnem orožju zares posegla, se lahko pripravi na resne sankcije zahoda, opozarja Biden.  

Lažne ruske obtožbe, da ima Kijev biološko in kemično orožje, kažejo, da je ruski predsednik Vladimir Putin tisti, ki razmišlja o njegovi uporabi v vojni v Ukrajini, je v ponedeljek komentiral ameriški predsednik Joe Biden. Svojih navedb ni podprl z dokazi, je pa prav tako menil, da Putinu zmanjkuje možnosti oziroma da je “stisnjen ob zid”, pojasnjuje N1.

Uporaba biološkega in kemičnega orožja je sicer prepovedana, oboje pa je smatrano kot orožje za množično uničevanje. Omejevanje takšnega orožja se je sicer začelo že zgodaj, mednarodna skupnost je med drugim na Konvenciji o kemičnem orožju leta 1993 jasno prepovedala njegovo uporabo, razvoj, proizvodnjo in kopičenje zalog. V skupino orožij za množično uničevanje sicer sodi tudi jedrsko orožje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord