N.Z. | 17. 3. 2022, 12:52

Ameriška NSA: "V vesolju nismo sami! Nezemljani bi nas lahko kontaktirali!"

profimedia

Ameriška agencija za nacionalno varnost (NSA) je objavila dokument z naslovom 'Komunikacija z nezemljsko inteligenco', v katerem opozarja, da bi nezemljani lahko stopili v stik z ljudmi po poti visokofrekvenčnih signalov. Iz razkritega dokumenta pa je jasno še nekaj: "V vesolju NISMO sami!"

V razkritem dokumentu NSA razloži različne metode, prek katerih bi nezemljani lahko poskusili komunicirati z ljudmi, pišejo pri The Sun.

"Nismo sami v vesolju. Pred nekaj leti se to ni zdelo prepričljivo, danes pa vemo, da tam zunaj obstajajo tudi druga inteligentna bitja. To dejstvo jemljemo z vso resnostjo," piše v dokumentu.

Eden od načinov, na katere bi nezemljske civilizcije lahko stopile v stik z nami, naj bi bil po poti signalov 's frekvenco  1420,405752 megaciklusa v sekundi in valovne dolžine 8,26 inčev', še piše v dokumentu.

V nadaljevanju navajajo, da so nam najbližja inteligentna bitja v vesolju oddaljena na stotine svetlobnih let, a se hkrati strinjajo s svetovno znanim astronomom Bernardom Lovellom, ki je rekel, da v vesolju obstaja vsaj sto milijonov zvezd, v bližini katerih bi se lahko zgodila organska evolucija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord