Borut Omerzel | 23. 7. 2020, 08:40 | Vir: Playboy

Andrej Šter o spremembi potovalnih navad

Aleksandra Saša Prelesnik

V minulih mesecih je iz tujine s svojo ekipo pripeljal domov veliko Slovenk in Slovencev ter postal pravi narodni junak, zato ga je predsednik države nagradil z redom za zasluge.

Andrej Šter: "Upam, da bo tale korona omogočila, da bomo spremenili, ker jih bomo tudi morali, potovalne navade. Tudi glede turizma. Da bomo preskočili ne samo eno ali več stopničk niže, ampak da bomo šli malo više. Toda obstaja nevarnost, da bo tisto, kar je zdaj doletelo turistične agencije, obrodilo dampinško ponudbo. Sedem dni Tunizije za 270 evrov! Tja bodo šli vsi tisti, ki niso še nikoli šli nikamor z letalom. In bodo imeli slabo ponudbo, ničvredno varnost in servis, ki ni več dostojen … Zato ker bo podvrednoteno. In zaradi tega bo s kom kaj narobe in bo šlo še niže. In razšli se bodo tisti turistični kompleksi, odšli bodo natakarji, kuharji, sobarice – vse skupaj bo šlo pred začetek. Ne niže, pred začetek.

Mogoče nas pa pamet sreča in bomo hodili tja, kjer imamo res kaj videti. In mogoče bomo šli ne tisoč kilometrov daleč, temveč sto kilometrov. In bomo videli, da je na Kolpi izjemno. Pa na jezerih na Koroškem. Tam je res krasno! A ne bi bilo fino, da bi hodili recimo v Hotel Lipa v Monoštru in bi tam vzpodbudili Slovence, ki so manjšina. A ne bi bilo to fino! Videli bi, da je tam odlično žganje, da se prekrasno jé, da je tam je možno streljati, loviti ribe, zlasti pa, da je možno med svojimi ljudmi normalno komunicirati."

Celoten intervju, ki je dolg 10 revijalnih (25 tipkanih) strani, preberite v poletni izdaji slovenskega Playboya, ki vas čaka na vseh boljših prodajnih mestih.
Playboy Slovenija; foto Aleš Bravničar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord