17. 8. 2020, 20:47 | Vir: STA

Aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi #OstaniZdrav že dostopna za androidne naprave

Profimedia
Aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi #OstaniZdrav že dostopna za androidne naprave (foto: Profimedia)

Aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi #OstaniZdrav je uspešno prestala preverjanja in je že na voljo v spletni trgovini GooglePlay, je prek Twitterja sporočil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Predstavitev podrobnosti je napovedal na torkovi novinarski konferenci.

Minister je objavil tudi povezavo, kjer si uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android lahko brezplačno naložijo aplikacijo.

Več bo minister pojasnil na novinarski konferenci, vladni govorec Jelko Kacin pa je pred dobrim tednom napovedal, da bo za naprave z iOS operacijskim sistemom aplikacija predvidoma na voljo do konca avgusta.

Prilagoditev aplikacije za obveščanje o stikih z okuženimi z novim koronavirusom za operacijska sistema iOS in Android, ki temelji na nemški aplikaciji Corona-Warn-App, je opravilo podjetje RSteam. Nato pa je bila v testiranju na ministrstvu in na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

Uporaba aplikacije je prostovoljna. Prek nje bodo uporabniki obveščeni, če so bili v stiku z nekom, ki je okužen, in zato obstaja večje tveganje, da so se okužili tudi sami.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.