14. 10. 2020, 10:10 | Vir: STA

Apple predstavil nove telefone s 5G tehnologijo

Profimedia

Apple je v torek predstavil štiri nove modele pametnih telefonov Iphone 12 s tehnologijo 5G, ki jo je glavni izvršni direktor podjetja Tim Cook razglasil za novo dobo brezžične tehnologije. Gre za zadnjo generacijo telekomunikacijskega omrežja, ki bo privedla do še hitrejših prenosov podatkov kot doslej.

Cook je dejal, da bo 5G tehnologija omogočila hitrejše nalaganje in snemanje podatkov, še boljšo kakovost videov, bolj odzivne video igre, boljšo interakcijo v živo in veliko drugih izboljšav.

Telefone s 5G tehnologijo so doslej sicer že predstavili konkurenti, kot sta Samsung in Huawei, vendar pa te tehnologije še ni na voljo povsod.

Novi Iphoni imajo med drugim bolj kakovostne kamere, so tanjši in lažji. Novi Iphone 12 s 15,49-centimetrskim zaslonom bo stal 799 dolarjev in ima enako velik zaslon kot Iphone 11, ki ga je Apple predstavil lani. Ima pa za 11 odstotkov tanjše ohišje in je za 16 odstotkov lažji. Na prodaj bo 23. oktobra.

Iphone mini ima 13,72-centimetrski zaslon, v trgovinah bo 13. novembra in bo stal 699 dolarjev. Apple ga razglaša za najmanjši, najlažji in najtanjši pametni telefon s 5G tehnologijo na svetu. Iphone Pro Max ima 17-centimetrski zaslon, stal bo 1099 dolarjev, v trgovinah pa bo prav tako novembra. Stal bo 999 dolarjev.

Vsi štirje novi modeli imajo 5G tehnologijo in nov procesor A14 Bionic, za katerega Apple trdi, da je 50-krat hitrejši od vseh drugih procesorjev za pametne telefone.

Apple je predstavil tudi novo različico svojega pametnega zvočnika Homepod, ki je visok le osem centimetrov. Ta Homepod mini, ki igra glasbo in se odziva na verbalne ukaze bo stal od 99 dolarjev naprej.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.