5. 3. 2020, 10:46 | Vir: STA

Avstralci panično kupujejo toaletni papir

profimedia

Avstralci zaradi izbruha novega koronavirusa panično kupujejo toaletni papir. Nekatere trgovine so zato že omejile prodajo tega nepogrešljivega izdelka. V eni od trgovin je zaradi toaletnega papirja izbruhnil pretep.

V Avstraliji sta do zdaj za novim koronavirusom umrla dva starejša človeka, več kot 50 je okuženih. Vlada v Canberri je sprejela nujne ukrepe za preprečitev širjenja virusa.

A to Avstralcev očitno ni pomirilo. Na družbenih medijih so objavljene številne fotografije in posnetki, na katerih je videti kupce s po več deset zavoji toaletnega papirja in prazne police v trgovinah, poročajo tuje tiskovne agencije.

Da bi ohranili raven zalog v trgovinah, sta največji trgovski verigi v državi Coles in Woolworths začasno omejili prodajo toaletnega papirja na največ štiri zavoje na kupca.

V tovarni toaletnega papirja v kraju Millicent, ki je v lasti družbe Kimberley Clark, so povečali proizvodnjo, ki zdaj poteka neprekinjeno 24 ur na dan.

Dodatno paniko je povzročila nesreča tovornjaka v Brisbanu, ki je prevažal rolice toaletnega papirja.

V trgovini v kraju Tamworth severno od Sydneyja je zaradi toaletnega papirja izbruhnil pretep, v katerem je moški napadel kupca in uslužbenca. Posredovati so morali policisti, ki so pretepača umirili z električnim paralizatorjem.

Časnik NT News, ki izhaja v Darwinu, je v luči histerije zaradi toaletnega papirja izšel z več praznimi stranmi, ki jih lahko bralci uporabijo v "najhujšem primeru". "Natisnili smo osem posebnih strani, s priročnimi zarezami, za uporabo v nujnih primerih," so zapisali na naslovnici časopisa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord