24. 12. 2018, 13:30 | Vir: STA

Avstralija bo božič dočakala sredi vročinskega vala

profimedia

V Avstraliji se bo tokrat božiček potil še bolj kot običajno. V več delih države so vremenoslovci za božič napovedali vročinski val. V Sydneyju si lahko obetajo 30 stopinj, v Adelaidi 35 stopinj, v izjemno vroči odročni Oodnadatti pa pričakujejo celo 42 stopinj Celzija. V prihodnjih dneh bodo temperature le še naraščale.

V Avstraliji je za razliko od naših in nam bližnjih krajev ob božiču vedno poletje, si pa zato v državi tam spodaj zimsko vzdušje pač umetno pričarajo. Veleblagovnice so okrašene z umetnim snegom, z zvončki ovešenimi sanmi in debelimi plašči.

Na televizijskih programih predvajajo filme, v katerih ne sme manjkati sneg in temu primerno božično vzdušje. Letos se je ob praznikih razvila burna razprava o tem, ali Umri počasi sodi v nabor božičnih filmov - glede na to, da je v tej sicer akcijski uspešnici prizor s praznovanjem božiča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sicer pa Avstralci praznike preživljajo pod soncem - na vrtovih, kjer bodo v torek kraljevale dobrote z žara, ali pa na plažah. Tam si Avstralci radi izmenjujejo darila.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel