23. 1. 2019, 09:05 | Vir: STA

Avstrija: Policija našla žensko, ki jo je iskala - ni šlo za ugrabitev

Profimedia

V avstrijskem Železnem je bila v torek domnevno ugrabljena 88-letna ženska. A se je danes izkazalo, da je šla prostovoljno v avtomobil domnevnih ugrabiteljev. Danes se je sicer pojavila pri hčerki v Kitzbühlu na Tirolskem, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Kot je sprva sporočila policija, je ženska skupaj s svojo negovalko hodila po ulici, ko sta se poleg njiju ustavili črni limuzini, iz katerih sta izstopila dva moška in 88-letnico prisilila, da je vstopila v enega od avtomobilov. Avtomobila, ki naj bi imela tuje registrske tablice, sta s kraja dogodka hitro odpeljala.

Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je ob tem opozoril, da ni jasno, ali gre za ugrabitev v pravem pomenu besede.

Kasneje se je izkazalo, da je 88-letnica prostovoljno sedla v avtomobil, kar je sama povedala policiji. Pojavila se je pri hčerki na Tirolskem. Policija je potrdila poročanje medijev, da gre za mater Stefana Ottrubaya, direktorja sklada, ki upravlja premoženje nekdanje madžarske plemiške družine Esterhazy.

Policija je sprožila preiskavo "ugrabitve", pri kateri so sodelovale tudi policije drugih držav. V Železnem so patruljirali močno oboroženi policisti. Po navedbah prič so policisti ustavljali in preiskovali avtomobile, zlasti tiste z madžarskimi tablicami. Motive in okoliščine dogodka še vedno preiskujejo, so še sporočili policisti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord