17. 3. 2019, 15:08 | Vir: STA

Babica Brentona Tarranta: "Osupli smo, ne vemo, kaj naj si mislimo."

profimedia

Družina obdolženca za petkov napad na mošeji v novozelandskem Christchurchu Brentona Tarranta je sporočila, da je zaradi njegovega dejanja "zlomljena". V napadu je po zadnjih podatkih umrlo 50 muslimanskih vernikov.

"Osupli smo, ne vemo, kaj naj si mislimo," je za avstralsko televizijo Channel Nine povedala Tarrantova babica Marie Fitzgerald iz avstralske zvezne države Novi Južni Wales. "Tako težko je sprejeti, da je nekdo iz naše družine lahko storil nekaj takšnega," je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Napadalec je odraščal v majhnem avstralskem mestu Grafton in v mladosti nič ni kazalo, da bi se lahko kasneje med potovanji v Evropo pustil zasužnjiti neofašizmu. Kot je zapisal v manifestu, ki ga je objavil pred napadom, je o tem začel razmišljati med svojimi potovanji po Franciji in drugih zahodnoevropskih državah. Bil je "šokiran nad invazijo" priseljencev na francoska mesta.

Tudi babica meni, da se je med potovanji povsem spremenil. Pred letom dni se je sicer vrnil v Avstralijo, a se je zdelo, da je takšen kot običajno.

Tarrantovi sestra in mati sta medtem pod policijsko zaščito in z njima v stik ne morejo stopiti niti drugi družinski člani. "Policija bo opravila svojo dolžnost in jih zaščitila, kar je tudi prav," je poudarila Fitzgeraldova. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.