Uredništvo | 28. 11. 2023, 15:18

V reži bankomata je zagledal pozabljen denar in si ga prilastil. To bo obžaloval

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič/Bobo

Novogoriški policisti, ki obravnavajo primer, občane ob tem pozivajo, da naj bodo pri dvigu denarja bolj zbrani.

V ponedeljek v večernih urah so policisti PP Nova Gorica obravnavali kaznivo dejanje zatajitve. Po zdaj zbranih podatkih je neznani storilec okoli poldneva v Šempetru pri Gorici pristopil do bančnega avtomata, kjer je v reži bankomata po naključju našel sto evrov gotovine in si jo protipravno prilastil ter kraj z najdenim denarjem zapustil. S tem dejanjem je bila občanka oškodovana za sto evrov.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Borut Živulović/Bobo

Policisti PP Nova Gorica, ki že obravnavajo primer, bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Ob tem pa ponovno svetujejo občanom naj bodo pri dvigu gotovine iz bankomata zbrani in naj poskrbijo, da denar vzamejo iz reže bančnega avtomata.

V primeru, da na bankomatu pozabijo dvignjeno gotovino in je pozneje tam ni več, pa svetujejo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. svojo banko ali bančno ustanovo, ki si lasti bankomat, na katerem je bil pozabljen denar.

Posameznike oziroma naslednje uporabnike, ki naletijo na pozabljeno gotovino na bančnih avtomatih, pa ponovno opozarjajo, da v izogib morebitni kazenski odgovornosti najden denar nemudoma odnesejo oz. izročijo policistom na policijski postaji oz. o najdbi pozabljene gotovine obvestijo najbližjo banko. V primeru, da bi posamezniki pozabljeno gotovino preprosto vzeli oziroma si jo prilastili, bi bili kazensko odgovorni zaradi suma kaznivega dejanja Zatajitev (po določilu 208. člena KZ-1), za kar se kaznuje z denarno ali celo z zaporno kaznijo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol