5. 11. 2021, 09:55 | Promocijska objava

Barcaffè espresso: na mednarodnem ocenjevanju kav zlati s kar dvema izdelkoma

Barcaffe

INDIA in PRESTIGIO, vrhunski kavni mešanici Barcaffè espresso, namenjeni gostincem, sta na mednarodnem testiranju okusa kav (International Coffee Testing) v Italiji zopet očarali komisijo, ki jima je podelila zlato medaljo.

Ravnokar se je zaključilo že 13. mednarodno ocenjevanje kav in mešanice Barcaffè espresso so kot znak kakovosti dobile že enajsto zlato medaljo. Mednarodno testiranje okusov tako različnih vrst kot različnih blagovnih znamk kave poteka v Italiji vsaki dve leti že od leta 2006. Barcaffè že več let sodeluje na tem mednarodnem tekmovanju in z letošnjima zlatima medaljama ponosno nadaljuje niz uspešnih uvrstitev.

Kavne mešanice ocenjujejo univerzitetni profesorji in drugi vrhunski strokovnjaki

Mednarodno testiranje okusa kav vsako leto organizira neprofitno zduženje International Institute of Coffee Tasters, ki je bilo ustanovljeno leta 1993 v lombardskem mestu Brescia z namenom raziskovanja in razvoja znanstveno utemeljenih metod okušanja kave. Strokovna komisija združuje univerzitetne profesorje in strokovnjake različnih profilov, ki uvajajo številne novosti na področju okušanja kave in gradijo na veličastni tradiciji italijanskih mojstrov espressa.

Barcaffe

Pomerili so se svetovni proizvajalci kave espresso, filter in mocca ter proizvajalci kave v kapsulah

Sodniki so kavne napitke ocenjevali na podlagi številnih kriterijev, med drugimi v zaokroženosti okusa, moči arome, strukturi in v obstojnosti kreme. Mešanici Barcaffè espresso sta presegli vsa zahtevna merila, saj so obema podelili zlato medaljo. Barcaffè je tako potrdil svojo vrhunsko kakovost in upravičil sloves široko priljubljenih espresso kavnih mešanic v gostinstvu.

Barcaffe

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.