23. 3. 2021, 20:03 | Vir: STA

Biden bo v četrtek sodeloval na virtualnem vrhu EU

Profimedia

Ameriški predsednik Joe Biden bo v četrtek sodeloval na virtualnem vrhu EU, so potrdili Bruslju. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je tvitnil, da se veseli sodelovanja Bidna, saj je prišel čas za obnovitev transatlantskega zavezništva.

"Povabil sem predsednika ZDA, da se nam pridruži na našem srečanju in da deli svoj pogled na naše skupno sodelovanje. Čas je, da obnovimo naše transatlantsko zavezništvo," je tvitnil Michel.

Tiskovni predstavnik Michela je na Twitterju pojasnil, da se bo Biden prek videopovezave virtualnemu vrhu EU pridružil v četrtek predvidoma ob 20.45, ko bo spregovoril o prihodnjem sodelovanju med ZDA in EU.

Bela hiša je v izjavi sporočila, da bo Biden "spregovoril z evropskimi voditelji o svoji želji po obnovi odnosov med ZDA in EU, sodelovanju na področju boja proti pandemiji covida-19 in podnebnih sprememb ter poglobitvi odnosa na področju trgovanja in investicij". Tema pogovorov bo tudi zunanja politika, med drugim odnosi s Kitajsko in Rusijo, so dodali v Washingtonu.

To bo prvi nagovor kakega ameriškega predsednika na vrhu EU po letu 2001, ko je evropske voditelje nagovoril tedanji ameriški predsednik George Bush.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.