31. 1. 2024, 15:32 | Promocijska objava

Bivanje v majhnih prostorih: pametne pohištvene rešitve za kompaktna stanovanja

promocijska fotografija

Bivanje v kompaktnih stanovanjih ima tako prednosti kot tudi slabosti. Če med prednosti lahko uvrstimo dostopnost, lahko med slabosti umestimo majhnost. A to ni nujno slabost.

Majhen prostor, velike rešitve

Bivanje v majhnem stanovanju ima številne prednosti, a ima tudi nekatere omejitve, ki pa niso nujno slabosti. Največjo omejitev za vse, ki si želite stilsko opremiti kompaktno stanovanje, predstavlja prostor oziroma prostorske omejitve. A na trgu je veliko možnosti, da to težavo hitro preobrazite v prednost. Na voljo je namreč široka ponudba pohištva, ki bo zadovoljila vsak okus in je primerna za vsak prostor.

Pri izboru pohištva ste v majhnih prostorih omejeni z dimenzijami bivalnega prostora in ostalih delov domovanja. Ta omejitev vpliva na število kosov pohištva, ki so vam na voljo, a to še ne pomeni, da je rešitev malo. Prej nasprotno, tudi proizvajalci pohištva so se namreč prilagodili novim običajem na področju bivanja. Široka ponudba pohištva, ki je primerno za vsak dom, je na voljo v različnih dimenzijah, zato ni bojazni, da ne bi uspeli poiskati kosa, ki se poda vašemu apartmaju kot ulit.

Večnamenskost pohištva je velik plus

Kompaktna stanovanja tudi pomembno vplivajo na količino pohištva, ki ga lahko postavite v svoj dom. Če imate veliko prostora, lahko vanj postavite tudi številne raznolike kose pohištva. Pri opremljanju majhnih stanovanj pa je potrebne več iznajdljivosti. Poiskati morate kose pohištva, ki jih lahko uporabite na več načinov. Večnamensko pohištvo vam namreč omogoča, da lahko premeteno izkoristite prostor. Dovolite, da vam to ponazorimo še na konkretnem primeru.

V kolikor imate brezmejno število sob in prostora, ni posebne težave pri opremljanju dnevne sobe, jedilnice in pisarne. Edino omejitev predstavlja proračun in domišljija. V manjših prostorih pa je potrebno izbrati pohištvo, ki je uporabno na več načinov. Svetujemo vam, da si v dnevnem prostoru izberete zložljivo mizo, ki jo lahko uporabite tako za delo, kot tudi za sprostitev. V jutranjih urah lahko v miru zajtrkujete, nato mizo preuredite v pisalno mizo, kjer lahko opravite svoje delo iz domače pisarne, v večernih urah pa mizo raztegnete in na večerjo povabite znance ali prijatelje. Tako boste prihranili prostor in denar.