Ž.A. | 19. 1. 2022, 13:00

Bizaren posnetek SKRITE KAMERE dokazuje, kako je medicinska sestra LAŽNO CEPILA ljudi

Profimedia

Kot poroča N1 so v Italiji aretirali medicinsko sestro, ki je na podlagi lažnega cepljenja izdajala covidna poročila. Dogajalo se je v cepilnem centru v Palermu in skrite kamere so posnele vso bizarno dogajanje. Oblasti poročajo, da je podobnih primerov v Italiji vse več.

Cepivo je izpraznila in potem lažno cepila

58-letna medicinska sestra je lažno cepila. To pomeni, da je cepivo najprej izpraznila v robček nato pa lažno cepila posameznike. Na podlagi tega je prav tako lažno izdajala covidna potrdila, ki so v Italiji tako kot drugod potrebna za kavarne, restavracije, javni prevoz in potovanja.

Morda vas zanima tudi: POTRJENO: v zdravstvenem domu ponesreči cepili s fiziološko raztopino

Med dejanjem so jo ulovile skrite kamere, ki so potrdile, da je cepivo izbrizgala v robček.

Na podlagi dokazov so jo policisti aretirali zaradi ponaredbe in poneverbe. Vendar omenjena medicinska sestra ni edina, ki se poslužuje takšnih dejanj. Vedno več zdravstvenih delavcev, med katerimi so vsaj trije zdravniki, so pristojni obtožili oziroma so v preiskavi zaradi sumov o lažnem cepljenju. Nekateri so za uslugo prejeli tudi do 400 evrov, še piše Guardian.

Kot poroča N1 je izjavo podal palermski policijski komisar Leopoldo Laricchia: “Odkrili smo temne in goljufive načrte nepopustljivih proticepilcev, ki se ne obotavljajo pri kršenju zakonov." Dodal je tudi, da je preiskava pokazala, da v zdravstvu še vedno delajo necepljeni zdravstveni delavci.

Preberite tudi: KAM po novem na PCR test (za prečkanje meja), ko bo PCR testiranje omejeno?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.