A.B. | 10. 12. 2021, 10:20

BIZARNO: Z bombo želel ukrasti letalo, da bi videl razvpito 'Area 51'

Profimedia

O tem, da kultno območje 'Area 51' po več kot šestih desetletjih obstoja še vedno buri duhove, priča nedavni dogodek iz Las Vegasa. Policisti so tam pred kratkim pridržali moškega, ki je želel ukrasti letalo, da bi se odpeljal do kultnega območja v puščavi Nevada in poiskal dokaze o obstoju izvenzemeljskega življenja. 

Po poročanju ameriške medijske hiše CNN so policisti na območju Las Vegasa nedavno pridržali moškega, ki se je z limuzino prebil skozi zaščitno ograjo mednarodnega letališča Harry Reid v Paradiseju (Nevada), da bi ukradel letalo in se odpeljal do razvpitega območja v nevadski puščavi, Area 51, kjer je želel poiskati dokaze o obstoju Nezemljanov na našem planetu.

Policisti so prekrižali njegove načrte in ga aretirali zaradi vdora v zasebno območje, njegovo dejanje pa so označili za teroristično, ker je prisotnim grozil z bombo. Tuji mediji poročajo, da je imel moški na obrazu masko klovna, bomba, s katero je grozil prisotnim na letališču, pa je bila lažna. Istega moškega so, po poročanju tujih medijev, aretirali že v mesecu novembru, ker so ga cestne kamere posnele, kako je z limuzino nepremišljeno zapeljal skozi eno od cestnih križišč in neposredno ogrožal promet. 

'Area 51' je postala svetovno znana 'točka nič' za najrazličnejše teorije zarot o obstoju Nezemljanov. V 60. letih preteklega stoletja je območje v nevadski puščavi dobilo predvsem vojaški pomen, saj so takrat pod okriljem ameriškega predsednika Eisenhowerja odobrili Projekt Aquatone za razvoj posebnih vojaških nadkritih letal. Ker se je vse dogajalo v obdobju hladne vojne, je moral biti projekt skrbno varovan. O tem, zakaj to območje nosi ravno ime 'Area 51', ni konkretne razlage. Ena teorija se opira na dejstvo, da se v bližini nahaja niz testnih lokacij za razvoj jedrskega orožja, vse pa nosijo svojo posebno številko.

Opazke o prisotnosti NLP (neznanih letečih predmetih) so v javnosti zaokrožile po letu 1955, ravno v tem času pa so vojaške letalske sile začele s testiranjem letala U-2, ki je imel večjo višinsko kapaciteto od dotedanjih letal. Medtem, ko so letala tistega časa lahko dosegla višino od 3.000 - 6.000 metrov, se je lahko U-2 povzpel na kar 12.000 metrov. Običajni piloti so zato nemalokrat nad seboj zagledali 'neznano letečo piko', za katero pa niso vedeli, da gre pravzaprav za tajno vojaško letalo. Kmalu zatem so o videnju neznanih letečih predmetov začeli poročati okoliški prebivalci, teorije zarot o najrazličnejših laboratorijih za testiranje izvenzemeljskega življenja, ki naj bi se skrivali pod površjem skrivnostnega območja 'Area 51' pa so ostale aktualne do današnjega dne. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord