18. 2. 2022, 12:34 | Vir: STA

Blizu otoka Krfa zagorelo na trajektu, vsi potniki na varnem

profimedia

V Jonskem morju blizu otoka Krf je na trajektu s skoraj 300 ljudmi na krovu, ki je plul med Grčijo in Italijo, davi izbruhnil požar, je sporočila grška obalna straža. Pri tem je bil poškodovan član posadke, vsi potniki pa so na varnem. Vzrok požara še ni znan, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na trajektu je bilo 237 potnikov in 51 članov posadke. Kot je za grško televizijo ERT dejala guvernerka Jonskih otokov Rodi Kraca-Cagaropulu, so potnike z reševalnimi čolni prepeljali na otok Krf in so na varnem.

Trajekt Euroferry Olympia, ki pluje pod italijansko zastavo, je izplul iz grškega pristanišča Igumenica proti italijanskemu pristanišču Brindisi, oddaljenem približno devet ur plovbe. Požar je izbruhnil ob pol petih zjutraj.

Na trajektu so bili večinoma italijanski državljani, je za tiskovno agencijo ANA-MPA potrdila guvernerka Jonskih otokov, poroča britanski BBC.

Po poročanju lokalnih medijev so 42-letnega člana posadke, ki je bil poškodovan, s patruljnim čolnom obalne straže prepeljali na Krf, kjer so ga zaradi težav z dihanjem hospitalizirali.

Grška obalna straža je sporočila, da bo trajalo nekaj ur, da bodo požar pogasili. Vzrok požara še ni znan, preiskava pa že poteka, poroča AFP.

"Slišali smo, da se je požar začel v skladišču, vendar to ni zanesljivo," je za Skai TV povedal eden od potnikov, povzema AFP. "Trajalo je le 15 minut, da je ogenj dosegel palubo," je dejal in dodal, da je bil odziv večinoma italijanske posadke "preprosto popoln".

"Bili so zelo organizirani. Rešila nas je posadka," je zatrdil.

Televizijski posnetki prikazujejo trajekt, ki je v lasti italijanske družbe Grimaldi Lines, zavit v plamene, iz njega pa se vali velik oblak črnega dima.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.