8. 6. 2023, 13:43 | Promocijska objava

Bonitetni agenciji S&P Global in Moody's izboljšali ocene skupine United Group

Profimedia

United Group, vodilno telekomunikacijsko in medijsko podjetje v Jugovzhodni Evropi, s ponosom sporoča, da sta bonitetni agenciji S&P Global in Moody's povišali svoje ocene podjetja in pozitivno spremenili napovedi za prihodnost.

Agencija S&P Global je obete za izboljšanje bonitetne ocene skupine United Group popravila s stabilnih na pozitivne, agencija Moody's pa je obete popravila iz negativnih v stabilne. 

Spremembe so rezultat uspešne prodaje infrastrukture mobilnih stolpov skupine United Group v Bolgariji, na Hrvaškem in v Sloveniji, ki jo je podjetje TAWAL kupilo za 1,22 milijarde evrov oziroma 20,1-kratnik vrednosti EBITDA. Prilive sredstev od prodaje bo skupina United Group porabila za poplačilo obveznosti, ki v plačilo dospejo v letih 2024 in 2025, in pomembno zmanjšanje zadolženosti skupine.

Skupina United Group te odločitve razume kot potrditev uspešnih strateških pobud, kar vključuje širitev na grški in bolgarski trg. Podjetje ostaja zavezano krepitvi svoje finančne stabilnosti in iskanju priložnosti za nadaljnjo rast, obenem pa vlaga v prihodnje tehnologije in širitev omrežja.
 
Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala:
»Prodaja naše mobilne infrastrukture nam je omogočila, da smo optimizirali kapitalsko strukturo, okrepili finančni položaj in se uspešno spopadli z globalnimi makroekonomskimi pritiski.  Še naprej smo osredotočeni na uresničevanje svoje strategije rasti ter zagotavljanje inovativnih in visokokakovostnih storitev našim strankam.  Veseli nas, da sta agenciji S&P in Moody's prepoznali ta uspeh.«