10. 1. 2024, 16:39 | Vir: STA

Tadej Pogačar, si slišal tole?! Primož Roglič slovenskemu rivalu poslal jasno sporočilo: "Moj glavni cilj letos je ..."

Bora Hansgrohe

Več kot očitno je pred nami epsko kolesarsko leto 2024 ...

Kolesarska ekipa Bora Hansgrohe, katere član je po novem tudi slovenski as Primož Roglič, je danes na pripravljalnem taboru na Majorki predstavila ekipo in njene cilje za sezono 2024. V njej bo vse podrejeno Rogličevem napadu na skupno zmago na Touru, ekipa nima nobenih drugih večjih želja, zaenkrat resno razmišlja le o juliju v Franciji.

"Tour je naš glavni cilj. Na njega bomo šli z enim kapetanom, to bo seveda Roglič. Dirkali bomo le na skupni seštevek, sprinterja ne bomo imeli, tako bomo tudi sestavili ekipo. Rogliču, ki je že bil drugi, tako da je logično, ne more in ne sme razmišljati o ničemer drugemu kot o zmagi, bodo v hribih pomagali Jai Hindley, Aleksander Vlasov in Matteo Sobrero, če se bosta opomogla po Giru pa tudi Lennard Kämna in Daniel Martinez. Glavni zaščitnik pa mu bo ali Nico Denz ali Danny van Poppel," je dpa povzela izjavo športnega direktorja ekipe Rolfa Aldaga.

Bora Hansgrohe

Ta je na ekipni predstavitvi, na kateri ni bilo neevropskih kolesarjev in tekmovalcev, ki bodo sezono začeli v Avstraliji, povedal, da bo od 1. maja ekipa za Tour skupaj na pripravah in na vseh dirkah, na kateri bo tudi gradila ekipni duh za napad na Tadeja Pogačarja in Jonasa Vindegaarda. Potrdil pa je tudi, da bo njihov kapetan na Giru najboljši nemški kolesar Lennard Kämna. Ta bo s svojimi pomočniki sezono začel na dirki Tirreno Adriatico, medtem ko Aldag za preostali del ekipe še ne more napovedati, katera bo njihova prva dirka.

Primož Roglič: "Le uresničiti ga moramo"

"Imamo načrt, kako zmagati Tour, le uresničiti ga moramo. Logično, da razmišljamo le o zmagi. Kaj vas zjutraj spravi iz postelje? Stvari, ki jih še niste dosegli. Jaz zmage na Touru še nimam, storil pa bom vse, kar bo v moji moči, da izzovem Pogačarja, Vingegaarda in še nekatere druge. Tudi, če nam ne uspe zmagati, pa se svet ne bo podrl, srečni bomo tudi, če bomo vedeli, da smo storili vse, kar je bilo mogoče. Zmaga na Touru je želja, ni pa obsesija," je dejal Roglič, slovenski as, ki bo sezono začel marca, a še ni točno določeno, na kateri dirki.

Bora Hansgrohe

Najbrž na dirki Pariz-Nica, pred Tourom pa naj bi po neuradnih podatkih dirkal le še na dirkah po Baskiji in po Dofineji. "Ker razmišljamo o Touru, njegovega natančnega programa še nimamo, nobenega nastopa ne morem potrditi. Lahko bi zmagal še na kakšni drugi dirki, tega je sposoben, toda res smo vse posvetili Touru, zato tudi pozen začetek sezone," je o Rogličevem načrtu dirk skrivnosten Aldag.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol