16. 11. 2019, 09:46 | Vir: STA

Boris Johnson se bo na volitvah pomeril s kar dvema šaljivcema

profimedia
Boris Johnson se bo na volitvah pomeril s kar dvema šaljivcema (foto: profimedia)

Britanskemu premierju Borisu Johnsonu bosta na decembrskih volitvah nasproti stala tudi dva prav posebna medgalaktična kandidata, imenovana Lord Buckethead (lord Vedroglav) in Count Binface (grof Kantobraz).

Na uradnem seznamu kandidatov v volilnem okraju Uxbridge and South Ruislip sta poleg Johnsona tudi dva med seboj zelo podobna kandidata, Lord Buckethead in Count Binface.

Prvi nastopa na listi stranke Official Monster Raving Loony Party in ima na glavi vedro (bucket). Drugi pa kandidira kot neodvisni kandidat in ima na glavi smetnjak oziroma kanto (bin).

Izkazalo se je, da je Binface na parlamentarnih volitvah leta 2017 proti tedanji premierki Theresi May nastopil kot Buckethead in osvojil 249 glasov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gre za komika Jona Harveyja, ki se je moral odpovedati liku Buckethead, ker je izgubil pravno bitko glede avtorskih pravic z ameriškim avtorjem tega lika Toddom Durhamom.

Spremembo svoje podobe je zagovarjal s tem, da je spreminjanje v modi, saj tudi številni politiki spreminjajo svoja stališča glede brexita.

Durham je Bucketheada ustvaril za film Gremloids iz leta 1984. Lord Buckethead je nato leta 1987 nastopil proti Margaret Thatcher, leta 1992 pa proti njenemu nasledniku Johnu Majorju. Durham podpira tudi kandidata na letošnjih volitvah.

Buckethead se opisuje kot "največji up človeštva za preživetje" in "nizkocenovni Darth Vader s srcem".

Britanski premier bo v svojem okraju branil zmago s prednostjo 5000 glasov, največjo konkurenco pa mu predstavlja laburist Ali Milani, 25-letni priseljenec iz Irana. Med drugimi neodvisnimi kandidati pa je še "vladar medplanetarnega časa", imenovan Yace Yogenstein.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.