Uredništvo | 18. 1. 2024, 18:31

Pahor je objavil fotografijo, ob kateri nam je skoraj zastalo srce

Instagram/Borut Pahor/posnetek zaslona

A ko smo prebrali še zapis k objavi, nam je bilo takoj vse jasno!

Nekdanji predsednik Borut Pahor je človek, ki se ne boji novih izzivov, vedno je pripravljen poskusiti kaj novega. Tokrat je sledilcem na Instagramu sporočil, da je šel na prav posebno terapijo - na t.i. kisikovo terapijo. Pri tej kombinacija povečanega pritiska in visoke koncentracije kisika povzroči, da se velika količina življenjsko pomembnega kisika raztopi v kri in tkiva in da človeku nov zagon in energijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Iz njegovega pripisa k objavi smo izvedeli, da se je odzval povabilu davčnega svetovalca Ivana Simiča, tudi nekdanjega direktorja FURS. Kot je razložil Pahor, podjetje Simič & Partnerji vodi tako njegove zasebne računovodske zadeve, kot tudi tiste, ki jih ima njegov zavod Prijatelji Zahodnega Balkana.

In za kakšno povabilo je šlo? "Ivan mi je vseskozi težil, da moram enkrat priti v njegov sanatorij, saj da nujno rabim kisikovo komoro za regeneracijo." Zdaj, ko se je končno odzval, je izvedel, da je tudi pokojni izraelski državnik Šimon Peres hodil na tovrstne seanse. "Peres si je zapomnil 20 števil, ko se je postaral, si jih je zapomnil le še 14, po kisikovi terapiji pa spet 20," je zapisal Pahor. In dodal, da ko je sam legel v komoro, v glavi ni imel nobene številke. "Ko pa sem prišel ven in se zares počutil sijajno, sem se spomnil —  ne vem od kje —  treh: 3,1 in 4." Zato je nekdanji predsednik zaključil, da kisikova komora zagotovo deluje.

V Mastercard® podkastu navdiha z Borutom Pahorjem na Metropolitan.si pa lahko spremljate tudi neprecenljive pogovore nekdanjega predsednika z izjemnimi ljudmi, katerih življenjske zgodbe nas ganejo, predramijo, predvsem pa navdihnejo.

Novo na Metroplay: Etika v svetu vplivnežev (Samsung digitalni dialogi):

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol