12. 11. 2017, 16:42 | Vir: STA

Borut Pahor: "Danes sem veliko bolj miren kot v prvem krogu!"

Ob oddaji glasu na domačem volišču v Šempetru pri Gorici je predsedniški kandidat Borut Pahor dejal, da je bilo v tej predvolilni kampanji nekaj kontraverz, eno od protislovij pa je tudi to, da je danes veliko bolj miren kot je bil v prvem krogu. Ni več tiste vznemirjenosti, kot je bila v prvem krogu in je bila posledica velikih pričakovanj.

"Ta vznemirjenost je bila posledica velikih pričakovanj, ta so imeli nekateri ljudje. Te vznemirjenosti sedaj ne čutim, ta mirnost in zadoščenje sta glavni značilnosti zdajšnjega razpoloženja," je povedal Pahor v izjavi po glasovanju na današnjem drugem krogu predsedniških volitev.

Meni, da dobro pozna slovensko dušo, zato da se lahko nadeja zmage, četudi tesne. Kot politologa pa ga bo verjetno še nekaj časa zanimalo dejstvo, da je med volilno kampanjo prišlo do neke zamenjave vlog med dvema, ki sta ostala v predsedniški kampanji. "Med menoj kot obstoječim predsednikom, ki mi je bil pripisan populizem in je želel k stvarnim vprašanjem" in izzivalcem, ki mu je bila pripisana državniška drža. "To je zelo zanimivo, kako so se te vloge obrnile in videli bomo, kako so jih razumeli ljudje," je razmišljal.

Ob komentarju kampanje je poudaril, da je bil v predsedniški tekmi pošten in ni "zdrsnil pod raven, ki jo zahteva predsednikovo dostojanstvo".

Kot predsednik republike pa se je zahvalil vsem, ki so danes odšli na volišča, ne glede na to, kakšni bodo današnji volilni rezultati in kdo bo novi slovenski predsednik.

Pahor je tudi danes prišel na volišče v avli šempetrske občine v spremstvu svojih podpornikov, mame Ive in sina Luke. Povedal je še, da bo počakal še teh nekaj ur na rezultate, med tem časom pa bo morda opravil še kakšno športno aktivnost.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord