Uredništvo | 21. 10. 2023, 18:21

Pahor bo tekel za Karolinino življenje: "Princeske ne smem pustiti na cedilu"

Instagram/Borut Pahor

Njegova udeležba na nedeljskem maratonu bo imela dobrodelno noto. "Dokler je upanje, ni predaje," je dejal nekdanji predsednik.

Borut Pahor bo na nedeljskem Ljubljanskem maratonu, ki se ga bo udeležil kot eden od tekačev, svoj tek namenil v dobrodelne namene. Tekel bo namreč za deklico Karolino, za katero so v Društvu Viljem Julijan zbrali že več kot 960.000 evrov. Pahor želi s svojo dobrodelno zbiralno akcijo doseči in preseči prvi milijon evrov zbranih sredstev za hudo bolno Karolino.

"Držite pesti za naju"

"V nedeljo je napovedan dež, ampak saj nismo iz cukra. Poleg tega bom tekel za dober namen: tekel bom za štiriletno Karolino, ki ima redko gensko bolezen, Cockayne sindrom. Kljub vsemu obstaja upanje. Dokler je upanje, ni predaje. V čast mi bo, do bom s pretečenimi koraki zbiral sredstva zanjo," je nekdanji predsednik pred dnevi zapisal na Instagramu. Danes pa se je oglasil s sledečim zapisom: "Za vas imam kup izgovorov, zakaj bom razočaral na maratonu," ob tem pa naštel vse pregrehe, ki jih je počel zadnje dni: od obilnih obrokov hrane, pitja vina in poznih noči. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Nato je nadaljeval: "Ob 5.30 smo že leteli v Munchen, potem v Ljubljano. Povsod sem jedel. Evo, jutri pa naj tečem? Če ne bi tekel za štiriletno Karolino, bi obupal. Princeske pa ne smem pustiti na cedilu. Držite pesti za naju."

Društvo Viljem Julijan

Karolini lahko pomagate tudi vi!

Cockayne sindrom je redka genetska bolezen, ki prizadene le okoli 2 do 3 posameznike na milijon rojstev. Kljub svojim mladim letom se bo morala Karolina soočiti s simptomi, ki jih drugi doživijo šele v poznejših letih. Bolezen povzroča težko zdravstveno stanje, ki spominja na prehitro staranje, povzroča hude poškodbe in okvare v različnih predelih telesa in organih, visoko občutljivost na sončne žarke, naglušnost, slepoto in invalidnost. Bolezen prevzame celotno telo in povzroči prezgodnjo smrt pri povprečno 12-tih letih.

Mala Karolina pri Borutu Pahorju.

Mala Karolina pri Borutu Pahorju.

Društvo Viljem Julijan

Za razvoj genskega zdravljenja za Karolino lahko prispevate z SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 in z nakazilom na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".