10. 12. 2019, 09:21 | Vir: STA

Božične jaslice z ločeno in zaprto sveto družino onkraj luže razburjajo

profimedia
Božične jaslice z ločeno in zaprto sveto družino onkraj luže razburjajo (foto: profimedia)

Božične jaslice pred metodistično cerkvijo v kalifornijskem Claremontu zelo razburjajo podpornike predsednika ZDA Donalda Trumpa. Marija, Jožef in novorojeni Jezus so namreč kot begunska družina zaprti vsak v svojo ločeno žičnato kletko, s čimer so želeli postavljavci jaslic opozoriti na Trumpovo politiko do nezakonitih priseljencev z juga.

Sveta družina je v božičnih jaslicah simbolno ločena, da opozori na Trumpovo politiko jemanja otrok staršem na meji in njihovo ločeni zapiranje v migrantskih centrih. Znotraj cerkve so sicer postavili še ene jaslice, kjer je družina spet združena.

Duhovnica Karen Clark Ristine je fotografijo Jezusa v kletki objavila na Facebooku, kar je na spletu sprožilo napade na cerkev. Duhovnica je ob fotografiji tudi zapisala, da je najbolj znana begunska družina na svetu morala pobegniti iz Nazareta v Egipt pred nasiljem tiranskega kralja Heroda, ker so se bali pregona in smrti. Nato se je vprašala, kaj bi se zgodilo sveti družini, če bi si danes drznila poiskati zatočišče v ZDA.

"Predstavljajte si Jožefa, Marijo in Jezusa ločene za ograjo obmejne službe, kot se je to v zadnjih treh letih zgodilo več kot 5500 otrokom? Jezus nas je učil prijaznosti, milosti in dobrodošlice za vse ljudi," je še zapisala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.