1. 6. 2019, 10:05 | Vir: STA

Britanski mladenič se je lotil iskanja mobilnega telefona v soteski Koritnice in izginil

PU Nova Gorica
Britanski mladenič se je lotil iskanja mobilnega telefona v soteski Koritnice in izginil (foto: PU Nova Gorica)

Policisti, ki so na območju trdnjave Kluže in bližnje okolice v petek do poznih popoldanskih ur nadaljevali iskalno akcijo za 23-letnim britanskim državljanom, pogrešanim od četrtka, so danes zjutraj nadaljevali iskanje. Danes sta v Bovec prispela tudi starša pogrešanega. Vse, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju, pa prosijo za pomoč.

Po zbranih podatkih sta bila britanska državljana, stara 23 in 27 let, v četrtek na južni strani trdnjave Kluže. Mlajšemu je v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon, zaradi prepadnosti in strmega terena pa ni uspel priti do desnega brega reke, kjer bi izgubljeni telefon lahko bil. Oba sta se zato s kombijem odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave v smeri Loga pod Mangartom in parkirala. 23-letnik je šel ob približno 17.45 iskat telefon ob levem bregu reke, kmalu zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Teren na tem območju je zelo strm in nevaren, zaradi obilnih padavin v zadnjem času pa je vodostaj deroče Koritnice povišan.

Policistom policijske postaje Bovec in gorske policije enote Policijske uprave Nova Gorica so se pri iskanju pridružili reševalci in gasilci iz Bovca, pripadniki civilne zaščite in potapljači Društva za podvodne dejavnosti Tolmin, tako da pogrešanega išče skupno 25 ljudi.

Do konca današnjega dne pogrešanega mladega Britanca niso našli, zato bodo z iskalno akcijo pogrešanega nadaljevali v nedeljo zjutraj. Danes so v Bovec prispeli tudi starši pogrešanega.

Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o njegovem izginotju, prosijo, da o tem obvestijo policijsko postajo Bovec na telefon 05 389 68 50 ali najbližjo policijsko postajo, da pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.