29. 3. 2019, 16:11 | Vir: STA

Britanski poslanci že tretjič zavrnili izstopni sporazum

profimedia

Britanski poslanci so danes že tretjič zavrnili izstopni sporazum, ki ga je z EU sklenila premierka Theresa May. Za sporazum je glasovalo 286 poslancev, 344 pa jih je bilo proti. Premierka je po glasovanju izrazila obžalovanje, da so poslanci zavrnili sporazum.

Mayeva je po zavrnitvi povedala, da jo "globoko žalosti, da poslanska zbornica znova ni bila sposobna podpreti urejenega izstopa iz Evropske unije". "Združeno kraljestvo naj bi zdaj izstopilo 12. aprila - čez samo 14 dni," je povedala.

Vodja laburistov Jeremy Corbyn pa je poudaril, da je parlament že tretjič zavrnil dogovor, ki ga je z EU sklenila premierka. Vprašal jo je, ali zdaj končno sprejema dejstvo, da poslanci ne podpirajo njenega sporazuma.

V ponedeljek, ko bodo znova opravili več nezavezujočih glasovanj o možnostih brexita, bodo imeli poslanci po njegovih besedah priložnost, da se odločijo o "boljšem dogovoru za prihodnost te države", je dejal. "Dogovor se mora spremeniti. In če premierka tega ne more sprejeti, mora iti, izvesti pa je treba splošne volitve," je še poudaril.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord