30. 6. 2018, 12:00 | Vir: STA

Cerar ni edini, tudi Trump je nasedel telefonski potegavščini

profimedia
Cerar ni edini, tudi Trump je nasedel telefonski potegavščini (foto: profimedia)

Ameriški predsednik Donald Trump je nasedel potegavščini ameriškega komika Johna Melendeza. Ta je uspel po telefonu govoriti s predsednikom, pri čemer se je pretvarjal, da je demokratski senator Robert Menendez.

Komik trdi, da je najprej govoril s Trumpovim zetom Jaredom Kushnerjem, nato pa ga je Trump poklical nazaj. Pretvarjal se je, da je senator oziroma njegov pomočnik, poroča britanski BBC.

Na posnetku pogovora, ki ga je Melendez objavil v svojem podcastu Stuttering John oziroma Jecljajoči Janez, je slišati nekoga, ki zveni kot Trump in pravi, da se vrača z zborovanja v Severni Dakoti. Predsednik je bil v času pogovora na predsedniškem letalu.

Trumpov glas v nekajminutnem pogovoru najprej čestita senatorju, ker je bil oproščen obtožb podkupovanja. Govorila sta tudi o priseljevanju in zamenjavi sodnika vrhovnega sodišča Anthonyja Kennedyja, ki je ta teden napovedal upokojitev.

Predsednik sicer ni razkril prav veliko informacij, je pa povedal, da bo odločitev padla v prihodnjih dveh tednih. "Imamo nekaj odličnih kandidatov," je povedal, kot je slišati na posnetku.

Uradnik Bele hiše je za ameriški CNN povedal, da so "predsednikovi kanali preširoko odprti in se napake, kot je ta, zgodijo".

Ameriški mediji so sicer poročali, da je Bela hiša zaradi pogovora kasneje klicala tudi v senatorjevo pisarno, kjer pa so bili uslužbenci zmedeni.

Komik je dejal, da bi ga z lahkoto razkrinkali. "Samo vprašali bi me, iz katere stranke ali pa iz katere zvezne države je senator, in tega ne bi vedel," je povedal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.