27. 4. 2024, 11:40 | Vir: STA

Pozor! Kot je bilo za začetek praznikov pričakovano, na cestah nastajajo zastoji (preverite, kje)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas na primorski avtocesti med Postojno in Ravbarkomando proti Ljubljani.

Zastoji so na ljubljanski južni obvoznici od Ljubljana center, na zahodni obvoznici od razcepa Koseze ter na primorski avtocesti do Vrhnike.

Na primorski avtocesti med Uncem in Logatcem proti Ljubljani je zamuda okrog 20 minut.

Zastoji so tudi na cestah Izola-Strunjan, Lesce-Bled in Ljubljana Vič-Brezovica.

V Ljubljani so odprli Tacensko cesto, zato po gorenjski avtocesti med priključkoma Brod in Šmartno ni več obvoza za vozila brez vinjete.

Zaradi praznikov bo po Sloveniji danes, v nedeljo, v sredo in v četrtek med 8. in 22. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Do nedelje predvidoma do 16. ure bo na primorski avtocesti promet med Uncem in Logatcem proti Ljubljani zaradi del potekal samo po enem pasu, pričakovani so zastoji.

V nedeljo, 28. aprila, bo od 7. do 20. ure pri Prilipah zaradi prireditve zaprta regionalna cesta Čatež ob Savi-Mokrice. Obvoz bo tudi za vozila brez vinjete možen po avtocesti Brežice-Obrežje v obe smeri.

Od ponedeljka, 29. aprila, od 7. ure do torka, 30. aprila, do 17. ure bo zaradi asfaltiranja zaprta cesta Mrzli Studenec-Jereka v Jereki.

V ponedeljek, 29. in v torek, 30. aprila, bo med 7. in 19. uro zaradi asfaltiranja zaprta cesta Rudno-Železniki v Češnjici.

V ponedeljek, 29. aprila, v četrtek, 2. maja, in v nedeljo, 5. maja, bo v Ljubljani zaradi gradnje viadukta od 21. do 5. ure zjutraj za ves promet, tudi za pešce in kolesarje, zaprta Dunajska cesta na odseku med Vilharjevo cesto in Trgom OF.

Predvidoma do 24. maja bo zaradi izgradnje komunalne infrastrukture v okviru aglomeracij za ves promet zaprta Jurčkova cesta na odseku med Peruzzijevo in Dolinškovo ulico v Ljubljani.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije