22. 12. 2018, 10:05 | Vir: STA

Cestni zastoji zagrenili začetek šolskih počitnic

Profimedia

Tako kot pri nas so se tudi v Avstriji, delu Nemčije, na Madžarskem in v Švici začele šolske počitnice. To se pozna tudi na pomembnejših slovenskih prometnicah. Približno 16 kilometrov je dolg zastoj na primorski avtocesti med Vrhniko in razcepom Kozarje.

Na primorski avtocesti je med Vrhniko in razcepom Kozarje ter naprej po ljubljanski južni obvoznici do razcepa Malence po podatkih prometno informacijskega centra nastal približno 16 kilometrov dolg zastoj. Iz smeri Primorske in Gorenjske proti Dolenjski zato voznikom priporočajo pot po severni in vzhodni ljubljanski obvoznici.

Približno sedemkilometrski zastoj je tudi na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, na podravski avtocesti pa je med priključkom Zakl in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastal približno tri kilometre dolg zastoj.

Medtem je na dolenjski avtocesti prišlo tudi do prometne nesreče v predoru Debeli hrib proti Ljubljani, zaradi česar je na tem odseku zaprt prehitevalni pas, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Vozniki osebnih avtomobilov tudi čakajo na nekaterih mejnih prehodih za izstop iz države. Uro in trideset minut čakajo na Obrežju in Rigoncah, eno uro na Bistrici ob Sotli in Dobovcu, 45 minut na Slovenski vasi in 40 minut v Metliki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord