27. 6. 2023, 14:34 | Promocijska objava

Check Point Cybersecurity day: Varnost je na prvem mestu!

Christian Fluher

V sredi junija se je v ljubljanskem hotelu Intercontinental odvijal dogodek Check Point Cybersecurity Day, kjer smo imeli priložnost prisluhniti izjemno zanimivim predavanjem o trenutnih in prihodnjih kibernetskih grožnjah.

V poslovnem svetu je skoraj nemogoče izogniti se srečanju s kibernetskimi napadi, še posebej danes, ko so postali vsakodnevna realnost za podjetja vseh velikosti, tudi v Sloveniji. Na dogodku Check Point Cybersecurity Day so strokovnjaki aktivno razpravljali o varnostnih rešitvah, tveganjih ter ukrepih za čim boljšo omejitev teh groženj.

Strokovnjaki so na izjemno dobro obiskanem dogodku, ki je bil 15. junija 2023 v hotelu Intercontinental v Ljubljani, predstavili številne varnostne rešitve ter ponudili vpogled v trenutno stanje in prihodnost tega področja. Pomembnost sodelovanja med dobavitelji, distributerji, partnerji in končnimi strankami se je izkazala kot ključna.

»Prav sodelovanje je namreč najboljša osnova za dobro prakso,« je dejal Simon Kojić (Product manager, Ingram Micro Ljubljana) in dodal: »Skupaj lahko zagotovimo varnostne rešitve, ki so kos izzivom današnjega časa, ko je kibernetskih napadov na podjetja več kot kadarkoli doslej.«

»Zaščita pred kibernetskimi varnostnimi tveganji zahteva celovit pristop,« je poudaril Siniša Kovač (Sales Manager Slovenia & Croatia, Checkpoint). Zaradi dela na daljavo je možnost komuniciranja in sodelovanja na spletu pomembnejša kot kadar koli prej, vendar pa hkrati odpira tudi nove možnosti kibernetskih napadov na podjetja. »Zaščita pred tveganji kibernetske varnosti zahteva večplastno varnostno rešitev, Check Point jo lahko zagotovi,« je še pojasnil Kovač.

Zaključek dogodka je bil posvečen podelitvi nagrad Check Point AWARDS 2023. Zahvaljujoč sponzorjem in udeležencem je bil dogodek izvrstno izpeljan, ponujal pa je tudi izjemna predavanja, ki si jih v naši bližini lahko samo želimo.

Posebna zahvala za odlično izvedbo dogodka gre tudi dvema največjima sponzorjema S&T ISKRATEL in UNISTAR.