9. 3. 2023, 09:00 | Promocijska objava

Čistilniki zraka – zakaj bi jih morali uporabljati vsi?

promocijska fotografija

Čist zrak je eden od pogojev za naše dobro počutje, ne glede na to ali se gibamo zunaj ali se zadržujemo v našem domu. In zmotno je prepričanje, da smo doma varni pred virusi, bacili in drugimi onesnaževalci - to težavo rešujemo s čistilniki zraka.

Glede na to, da danes velik del dneva preživimo v zaprtih prostorih, je potrebno poskrbeti za svež in čist zrak. Dejstvo je, da je včasih zrak v hiši celo bolj onesnažen kot zunanji zrak in tega se vsi premalo zavedamo.

Čistilniki zraka – z njimi je bivanje v vašem domu prijetnejše

Čistilniki zraka resnično naredijo razliko v kakovosti zraka v notranjih prostorih. To so naprave, ki zgolj z enim pritiskom na gumb očistijo zrak v vašem domu in vas na ta način zaščitijo pred onesnaževalci kot so prah, virusi, bakterije in alergeni. 

Poleg tega pa učinkovito odstranjujejo tudi neprijetne vonjave, zato je zrak v prostoru bolj svež.

Čistilniki zraka so sestavljeni iz filtra ali sistema filtrov in ventilatorja, ki skrbi za kroženje zraka. Ko se zrak pomika skozi filter, le ta onesnaževalce ujame, čist in prefiltriran zrak pa pošlje nazaj v prostor. 

promocijska fotografija

Filter je zagotovo najbolj pomemben del čistilnikov zraka, zato ni vseeno, kakšen je. Najbolj kakovostni čistilniki zraka se ponašajo z večslojnim filtrirnim sistemom z visoko učinkovito filtracijo HEPA 13. Ta v prostoru filtrira kar 99,95 % vseh delcev večjih od 0,3 ɲm, kar boste opazili z vsakim vdihom.

Prednosti uporabe čistilnikov zraka

Več kot očitno je, da bi moral biti čistilnik zraka v vsakem domu. Poleg tega, da se pohvalijo s svojo zmogljivostjo, pa so za nameček to sodobno zasnovane naprave, ki so v prostoru popolnoma neopazne in jih lahko postavite kamorkoli želite.

Če še vedno dvomite v njihove zmogljivosti, predstavljamo njihove prednosti, ki vas bodo zagotovo prepričale v nakup:

- Čistilniki zraka poskrbijo za čist in svež zrak v notranjih prostorih

Te majhne, pa vendar zelo zmogljive naprave, lahko učinkovito odstranijo droben prah, ki se znajde v notranjosti vsakokrat, ko odprete okno. Poleg tega pa čistilnik zraka poskrbi tudi za viruse, gospodinjski prah, kemične hlape in neprijetne vonjave in druge alergene.

- Čistilniki zraka zmanjšujejo možnost alergij

Čistilniki zraka so še posebej primerni za vse alergike in astmatike. Zahvaljujoč zmogljivim filtrirnim sistemom lahko učinkovito odstranijo tudi cvetni prah, spore plesni, pršice in druge alergene, ki neprijetno delujejo na dihala.

- Čistilniki zraka spodbujajo zdrav življenjski slog

Če si delite stanovanje s kadilcem ali hišnim ljubljenčkom, potem to lahko negativno vpliva tudi na koncentracijo čistega zraka v prostoru. S čistilniki zraka bo zrak v vašem domu zagotovo bolj čist in svež. To pa vodi v boljše splošno počutje in prinaša dolgoročne koristi za vaše zdravje. 

promocijska fotografija

Zakaj so Karcher čistilniki zraka najboljša izbira?

Na trgu trenutno obstaja veliko čistilnikov zraka z različnimi stopnjami filtriranja in posledično tudi različnimi cenami in rezultatom delovanja. In ravno zaradi tega, se je nakupa potrebno lotiti premišljeno.

Med najbolj kakovostnimi so zagotovo tudi čistilniki zraka blagovne znamke Kärcher, ki ponuja različne modele, s katerimi lahko učinkovito očistimo zrak v različnih bivalnih situacijah. 

Odlikujejo jih nekatere edinstvene funkcije, zaradi katerih jih je vredno izbrati:

- Avtomatski način delovanja

Kärcher čistilniki zraka se pohvalijo z inteligentnim samodejnim načinom delovanja. Vgrajen imajo visokokakovostni laserski senzor, s pomočjo katerega naprava neprestano prilagaja svojo zmogljivost trenutni stopnji onesnaženosti zraka.

- Učinkovito čiščenje zraka

Čistilniki zraka Kärcher delujejo z visoko učinkovito filtracijo HEPA 13 z naravnim ogljem in antibakterijskim premazom. To pomeni, da v prostoru filtrirajo 99,95 % vseh delcev, večjih od 0,3 ɲm, in s tem zanesljivo odstranijo številne kemične snovi v zraku.

promocijska fotografija

- Tiho delovanje

Čistilnike zraka Kärcher lahko resnično postavite kamorkoli želite, saj imajo visoko kakovostne, izjemno tihe ventilatorje in motorje ter zvočno optimiziran pretok zraka, zaradi česar so Kärcher čistilniki zraka eni izmed najbolj tihih.

- Visok pretok zraka

S čistilniki zraka Kärcher boste lahko popolnoma brez skrbi svobodno zadihali. Gre za zmogljive in izjemno učinkovite naprave, katerih motorji zagotavljajo visoko zmogljivost in hitro izmenjavo zraka v prostoru.

- Vsestranska uporaba

V splošnem velja, da čistilnike zraka postavite v tistem bivalnem prostoru, v katerem se zadržujete največ. Ker pa so čistilniki zraka Kärcher lahki, jih lahko brez težav prestavljate iz enega prostora v drugega in jih tako uporabite v dnevni sobi, kuhinji, garaži, delovni sobi ali na podstrešju in v kleti.

Čistilniki zraka so dolgoročna naložba v vaše zdravje, zato izbirajte izključno med najbolj zmogljivimi in kakovostnimi napravami – Kärcher čistilniki zraka to zagotovo so!