18. 4. 2017, 19:45 | Vir: STA

Cleveland, ZDA: Morilec s Facebooka si je sodil sam!

profimedia

Državna policija Pensilvanije je sporočila, da se je 37-letni Steve Stephens danes sam ubil, potem ko je skušal pobegniti policiji. Stephens je v nedeljo v Clevelandu ubil 74-letnega Roberta Godwina in zločin objavil na Facebooku, podjetje pa je že uvedlo postopek notranje revizije glede objave škodljivih vsebin.

Policisti so Stephensa skušali ustaviti v okrožju Erie na severozahodu Pensilvanije nedaleč od meje z Ohiom. Najprej jim je pobegnil, vendar pa se je po krajšem lovu sam ustrelil. Motiv za nedeljski umor Godwina še ni pojasnjen, vendar pa naj bi bil Stephens depresiven ali razburjen, ker je zabredel v igralniške dolgove in zaradi domnevnih težav z zaročenko.

Stephens je najprej na Facebooku v nedeljo objavil videoposnetek z napovedjo, da bo nekoga ubil. Potem je našel na ulici Godwina, pristopil do njega in ga ustrelil. Tudi ta video je objavil na Facebooku kakor tudi tretjega, v katerem priznava dejanje in mimogrede še več kot deset umorov, čeprav policija za te trditve ni našla nobenega dokaza. Edina žrtev ostaja 74-letni upokojeni oče desetih otrok Godwin.

Lov za Stephensom se je v ponedeljek razširil na celotno ozemlje ZDA, policije pa so dobivale številna lažna obvestila o zločincu, za katerim je bila razpisana nagrada 50.000 dolarjev, ki bo sedaj ostala v policijskem proračunu, saj je Stephens ne more dvigniti.

Stephens je v nedeljo popoldne v vzhodnem delu Clevelanda pristopil h Godwinu in mu povedal ime ženske ter dodal, da je ona razlog, zaradi katerega se to dogaja. Nato je žrtev ustrelil v obraz in pobegnil v neznano. Na posnetku morilec še razlaga, da mu je počil film, ker se je prejšnji teden zbudil in ugotovil, da ne more več vzdržati.

Ženska je Joy Lane, s katero je Stephens živel več let. V sporočilu televiziji CBS je izrazila začudenje, saj naj bi bil Stephens zelo dober do nje in njenih otrok, pa tudi vsemi drugimi ljudmi. Razloga za zločin ne ve.

Stephens je bil socialni delavec oziroma svetovalec za zaposlitev. Pomagal je mladim pri iskanju službe, predvsem tistim, ki so imeli težave z zakonom ali v družini. Leta 2015 naj bi razglasil osebni stečaj.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.