29. 1. 2021, 07:10 | Vir: STA

Danes izplačilo prvih solidarnostnih dodatkov po sedmem protikoronskem paketu

Shutterstock
Danes izplačilo prvih solidarnostnih dodatkov po sedmem protikoronskem paketu (foto: Shutterstock)

Država bo danes po sedmem protikoronskem paketu upravičencem nakazala solidarnostni otroški dodatek, dodatek za nego otroka in dodatek za veliko družino. Vsi tisti, ki niso prejemniki otroškega dodatka, a so oddali vlogo za izplačilo, bodo solidarnostni dodatek prejeli do 31. marca, prav tako upravičenci do pomoči ob rojstvu otroka.

Do nedelje je predvideno tudi izplačilo dodatka za študente, ki so vlogo zanj oddali do 25. januarja. Tistim, ki so ali bodo vlogo oddali od 26. do 31. januarja, bo solidarnostni dodatek izplačan v februarju.

Otrokom do polnoletnosti s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji je sicer po sedmem protikoronskem paketu solidarnostni dodatek namenjen v višini 50 evrov, študentom s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se v študijskem letu 2020/21 izobražujejo po javno veljavnih študijskih programih v Sloveniji, pa je namenjen dodatek v višini 150 evrov.

Solidarnostni dodatek za velike družine znaša 100 evrov za družine s tremi otroki in 200 evrov za družine s štirimi ali več otroki. Dodatek za nego otroka je za mesece oktober, november in december 2020 višji za 100 evrov na mesec.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.