23. 2. 2021, 19:47

Danes ponekod rekordne temperature za februar, v sredo bo še topleje, do 24 stopinj Celzija

Shutterstock

V Sloveniji so danes ob sončnem in toplem vremenu ponekod izmerili rekordno visoko temperaturo zraka za februar. Najtopleje je bilo na Štajerskem, Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, kjer se je ogrelo do 21 stopinj. Najvišjo temperaturo so zabeležili v Osilnici, 23,2 stopinje, in v Slovenskih Konjicah, 21,3 stopinje Celzija.

V Osilnici in Slovenskih Konjicah je bila enaka temperatura kot 29. februarja leta 1960. Rekordno visoke temperature zraka za februar so izmerili tudi v Iskrbi pri Kočevju, 20,4 stopinje, Babnem Polju 19,2, Davči 18,7, na Kumu 16,7 in Nanosu 12,6 stopinje Celzija, kažejo podatki Agencije RS za okolje.

V višinah k nam v anticiklonu doteka zelo topla in suha zračna masa, ki vsebuje tudi nekaj saharskega puščavskega prahu. Nad Ljubljano je bilo zjutraj med 1100 in 1500 metrov od 10 od 11 stopinj Celzija. Sonce je po nižinah močno ogrelo ozračje in ponekod se je segrelo celo nad 20 stopinj Celzija. Kljub lepemu vremenu obisk visokogorja tudi v prihodnjih dneh močno odsvetujejo, za svoje cilje naj si ljubitelji gora raje izberejo nižje in manj strme vrhove.

Izredno toplo vreme se bo nadaljevalo

V sredo bo jasno, v notranjosti Primorske bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, v krajih z burjo na Primorskem do 24 °C. Tudi v četrtek in petek bo jasno, ponekod na severovzhodu bo zjutraj možna kratkotrajna megla. Čez dan bo še zelo toplo. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, zapihala bo šibka burja. Drugod se bo nekoliko pooblačilo, nekoliko se bo že ohladilo.

Arso

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.