Uredništvo | 21. 4. 2024, 21:09

Na dan Dankinega izginotja je na območje vstopilo celo 17 vozil, za policijo sta ključni dve od njih

Sanja Sovrlić/N1/osebni arhiv

Osumljenca za umor deklice sta za rešetkami, še vedno pa nista razkrila, kam sta skrila njeno truplo. 

Na dan, ko je na Banjskem polju izginila dveletna Danka Ilić, je v vas, kot so ugotovili policisti ob upoštevanju zanje pomembnega časovnega intervala, vstopilo 17 vozil.

Zakaj je to pomembno?

Do prihoda policije in postavitve kontrolnih točk sta dve vozili zapustili območje. Z opazovanjem njunega gibanja je policistom uspelo identificirati službeno vozilo JKP "Vodovod", s katerim sta osumljenca S.J. in D. D. zbila malo Danko, nato pa se znebila njenega trupla, ki ga še vedno iščejo, poroča portal Kurir.rs.

MPU/Posnetek zaslona

Pregled varnostnih kamer s hiš domačinov je bila ena ključnih potez policije po prijavi matere o izginotju njene hčerkice. Medtem ko so se policisti na terenu pogovarjali z domačini in ugotavljali, ali je ključnega dne kdo od njih videl Danko, sta jim v oči padla dva avtomobila.

Poleg avtomobila znamke fiat panda, v katerem sta bila osumljenca, so kamere posnele še eno vozilo. Šlo je za vozilo  znamke fiat punto, ki se je peljalo skozi Banjsko Polje, posnela pa ga je kamera iz sosedove hiše. Tega še niso izsledili.

Društvene mreže/Nova.rs

Čakanje na rezultate bioloških analiz

Srbski policisti trenutno pregledujejo in analizirajo biološke sledi, ki so bile najdene v službenem avtomobilu osumljencev. Iz vozila so izločili okoli 500 sledi, ki jih še analizirajo.

Po poročanju omenjenega portala sta policistom priznala, da sta z avtom zbila Danko ter njeno truplo odvrgla na deponijo, od koder sta ga čez dva dni preselila na novo lokacijo.

Oba moška sta osumljena kaznivega dejanja hudega umora v sostorilstvu, v priporu, kjer sta, pa še vedno nista razkrila, kam sta skrila Dankino truplo. Policisti so pridržali tudi očeta in brata osumljenega D. D. Pozneje je njegov brat umrl na Policijski upravi Bor.