P.M. | 6. 4. 2024, 17:11 | Vir: STA

Velika iskalna akcija za Dankinim truplom: forenziki preiskujejo novo lokacijo, vodnjake in hiše

Pixell/Bobo/Nova RS/fotomontaža

Mati enega od osumljencev je danes govorila s policijo, kaj je povedala?

V Srbiji se nadaljuje iskanje trupla dveletne deklice Danke Ilić, ki je izginila v naselju Banjsko polje, za njo pa je deset dni potekala obsežna iskalna akcija. Osumljencema, ki naj bi deklico ubila, je višje državno tožilstvo v Zaječarju zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora v sostorilstvu danes po zaslišanju odredilo 30-dnevni pripor.

Zaradi umora sta bila aretirana Dejan D. in Srđan J. Policija je pridržala očeta in brata Dejana D. zaradi suma, da sta pomagala odstraniti Dankino truplo.  

Davor Javorovic/Pixsell/Bobo

V Zlotu pravo policijsko obleganje

Kot navaja Blic, so Dejana D. za kratek čas pripeljali do hiše, v kateri je živel. Policija v njegovi domači vasi trenutno preiskuje greznico in vodnjak na sosednjem dvorišču. Iz njegove hiše so odnesli torbe in vrečke, v katerih naj bi bili zanj obremenjujoči dokazi, navaja Blic.

Forenzične ekipe preiskujejo tudi vaško pokopališče, na dvorišču hiše osumljenca pa stoji bager, poroča Nova.rs. Pri iskanju sodelujejo psi, na terenu so tudi gasilci s posebno opremo.

Davor Javorovic/Pixsell/Bobo

Pred tem so govorili z njegovo mamo 

Z inšpektorji, ki so preiskali dvorišče, je govorila mati osumljenega. Kot poročajo novinarji, je v nekem trenutku prišla pred dvorišče ter policistom nekaj pokazala z roko. Po nekaj minutah ali dveh pa se je umaknila nazaj v hišo. 

Eden je priznal kaznivo dejanje

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora pripor odredilo zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, na katero so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Telegraf.rs (@telegraf.rs)

Danka je izginila minuli torek v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor. Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico in njeno truplo odvrgla na odlagališču odpadkov. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol