22. 3. 2021, 08:04 | Vir: STA

Dars začenja z rekonstrukcijo priključka Letališka cesta na ljubljanski obvoznici

Dars

Danes bo stekla trimesečna rekonstrukcija priključka Letališka cesta, ki bo ta čas zaprt za promet. Obvoz bo potekal čez priključek Leskoškova na severni ljubljanski obvoznici. Po rekonstrukciji in preureditvi območja ob priključku bosta po oceni Darsa izboljšani prometna varnost in pretočnost prometa.

 

Kolikor bo dovoljevala tehnologija izvajanja del, bo promet na območju priključka Letališka cesta urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. V naslednji fazi del bo na območju priključka zaprta polovica avtoceste, promet pa bo preusmerjen na drugo polovico, kjer bo spet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Med rekonstrukcijo nadvoza, ko bo priključek zaprt za ves promet, bo urejen obvoz.

V okviru rekonstrukcije priključka Letališka cesta bosta urejena dva pasova za desne zavijalce z Letališke ceste na uvoz na vzhodno ljubljansko obvoznico proti razcepu Malence. Rekonstruiran bo nadvoz nad avtocesto v podaljšku Letališke ceste, med drugim bodo urejeni trije prometni pasovi, in sicer dva proti BTC in eden iz BTC.

Obstoječe križišče na vzhodni strani avtoceste, v podaljšku Letališke ceste, bo semaforizirano z ureditvijo dveh pasov za levo zavijanje z avtoceste na Letališko cesto. Poleg tega bo zgrajen nov nadhod za pešce in kolesarje čez vzhodno obvoznico na severni strani nadvoza Letališke ceste, z navezavo na obstoječo Pot ob žici.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.