A. B. | 20. 3. 2022, 14:10

Sir David Attenborough: dokumentarist, ki najbolj od vsega v naravi ljubi TO žival

Sir David Attenborough.

Profimedia

Naravoslovec in priljubljeni britanski voditelj sir David Attenborough, ki bo maja praznoval 96 let, je ljudem za vselej spremenil pogled na živalski svet.

Svetu je najbolj poznan po BBC-jevih dokumentarnih oddajah in serijah o naravi, med najpriljubljenejšimi sta seriji Življenje na Zemlji in Sinji planet.

Poznajo in obožujejo ga tako mlajše kot tudi starejše generacije. Mladim se je uspel približati predvsem skozi družbena omrežja. Ko je leta 2020 odprl svoj profil na instagramu, mu je uspelo pridobiti milijon sledilcev v pičlih štirih urah in 44 minutah, poroča Delo.

Tudi s pomočjo družbenih omrežij Attenborough nenehno svet opozarja na to, da je naša Zemlja v velikih težavah, saj izgubljamo ledenike, koralne grebene, celine gorijo. Amazonski pragozd izginja, z njim pa tudi številne živalske in rastlinske vrste. Za Davida Attenborougha nobena žival ali rastlina ni nepomembna. "Reševanje našega planeta je zdaj komunikacijski izziv," je po poročanju Dela opozoril televizijski voditelj.

Njegova ljubezen do življenja zunaj nas pa se je začela prav z določeno živaljo - z žabo. 

Vir fotografije: DiscoverWilfLife.com 

Skozi njegove oči je svet žab tako čuden, kot čudovit, saj so žabe zanj karizmatična, barvita in pogosto bizarna bitja.

V spodnjem kratkem filmčku spoznajte 5 najbolj zanimivih značilnosti žabic, o katerih s polno ljubezni in navdušenja pojasnjuje Sir Attenborough. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol