15. 1. 2020, 10:18 | Vir: STA

Deltino letalo pred zasilnim pristankom v Los Angelesu odvrglo gorivo na šole

profimedia

Letalo ameriške letalske družbe Delta je v torek pred zasilnim pristankom na letališču v Los Angelesu zaradi zmanjšanja nevarnosti eksplozije odvrglo več sto hektolitrov goriva, ki je med drugim zalilo več šol v bližini letališča. V incidentu je bilo lažje poškodovanih najmanj 60 ljudi, med njimi številni otroci.

Posadka letala, ki je bilo na poti iz Los Angelesa proti Šanghaju na Kitajskem, se je kmalu po vzletu vrnila na letališče zaradi težav z motorjem. Letalo je varno pristalo, potem ko je odvrglo gorivo na večjo površino, med drugim na več šol v bližini letališča.

Gasilci so sporočili, da je samo na eni od šol okoli 20 otrok in 11 odraslih imelo razdraženo kožo in lažje težave z dihanjem. Tudi ostale poškodovane osebe so utrpele lažje poškodbe, nikogar niso prepeljali v bolnišnico.

V takšnih primerih je namerno izlitje goriva iz letala standardni postopek, saj se zmanjša nevarnost eksplozije in olajša pristanek. Zvezna letalska uprava je sporočila, da preiskujejo incident in opozorila, da obstajajo postopki za izlitje goriva. Med drugim imajo večja letališča natančno določena območja, kamor se lahko v primeru zasilnega pristanka odvrže gorivo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord