24. 9. 2018, 08:16 | Vir: STA

Dež in veter povzročila nekaj preglavic

Profimedia

Močnejše deževje z vetrom, ki je proti jutru zajelo velik del države, ponekod povzroča težave. Meteorna voda je poplavila nekaj kleti, veter pa podrl nekaj dreves in razkril objekt v Celju.

Meteorne vode so poplavile nekaj kleti v Ljubljani, Domžalah, Medvodah, Trbovljah in Brezovici, je razvidno s spletne strani Uprave RS za zaščito reševanje in reševanje.

V občini Slovenske Konjice je močan veter na cesto Zbelovo-Jernej pri Ločah podrl drevo, ki so ga delavci pristojnega podjetja že odstranili in sprostili promet. V občini Polzela je na cesto Polzela-Velenje voda nanosila kamenje in skale, ki so jih delavci cestnega podjetja že odstranili.

Na okopih v Celju je močan veter razkril ostrešje objekta, ki je v fazi prenove. Celjski poklicni gasilci so objekt začasno prekrili s folijo. Agencija RS za okolje je v nedeljo izdala opozorilo, da bi lahko danes zjutraj močnejši sunki severnega vetra ponekod v severni in severovzhodni Slovenije presegli hitrost 70 kilometrov na uro.

Danes dopoldne naj bi nevihte od severa postopoma ponehale. Sredi dneva se bo zjasnilo, popoldne pa bo že povsod večinoma sončno. V prihodnjih dneh bo jasno in topleje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.