Uredništvo | 28. 7. 2023, 19:48

Diplomsko delo Tine Gaber pod drobnogledom: zgroženi uporabniki družbenih medijev upajo, da je šlo le za slovnično napako

Žiga Živulović jr./Bobo

V njem je raziskovala odnos slovenskih estradnikov do prepovedanih drog.

Ne mine dan, da partnerica premierja Roberta Goloba ne bi bila v središču pozornosti, tako v dnevnih novicah kot tudi v najrazličnejših razpravah na družbenih medijh. Na Twitterju je tokrat zaokrožil delček iz diplomskega dela Gabrove z naslovom "Bela estrada", ki ga je leta 2010 pod mentorstvom doc.dr. Samota Uhana (katedra za analitsko sociologijo) zagovarjala na Fakulteti za družbene vede (FDV).

Borut Živulović/Bobo

V svoji diplomski nalogi se je današnja vplivnica in aktivistka proti poboju nutrij na Ljubljanskem barju ukvarjala z odnosom slovenskih estradnikov do prepovedanih drog. Za to je uporabila metode kot so ankete in anonimni intervjuji.

Ker so diplomska dela javno dostopna na spletu, so si nekateri uporabniki očitno vzeli čas in prelistali skozi 71 strani njenih ugotovitev. Pri tem pa jim je v oči padla predvsem ena poved: "Toda kljub dejstvu, da se cene drog znižujejo, te še zmeraj niso poceni. Gram kokaina v Ljubljani stane okoli 70 evrov. Žal si ga ne morejo privoščiti vsi, dejstvo, da večina estradnikov v Sloveniji ni bogatašev, pa je jasno." 

Da je Gabrova nezmožnost nekaterih slovenskih estradnikov, da bi si kupili kokain v stavku pospremila z "žal", je presenetilo in tudi razjezilo mnoge na Twitterju. O tem, ali je šlo le za ponesrečeno izražanje mlade študentke, ali pa resnično obžalovanje ob tem, pa je seveda težko govoriti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol