2. 9. 2021, 15:51

Dnevi odprtih vrat novega Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana so podirali rekorde!

profimedia

Po svečani otvoritvi zadnjega v kompleksu novih prostorov – zavetišča za mačke, so med 27. in 29. avgustom ta konec tedna potekali prvi dnevi odprtih vrat v dograjenem zavetišču. V treh dneh jih je obiskalo več kot tisoč prijateljev živali, ki so si radovedno ogledovali živali, nove prostore, preurejene avtobuse in uživali v pestrem spremljevalnem programu – številnih izobraževalnih delavnicah, ustvarjalnicah, na tržnici, najmlajše pa sta v okviru lutkovnih predstav Mini teatra obiskala Maček iz Pekarne Miš maš ter Obuti maček.

Dnevi odprtih vrat, ki jih je podpiralo tudi prijetno sočno vreme (nekaj kapelj sploh niso uspeli opaziti), so privabili več kot tisoč obiskovalcev, kar močno presega tako pričakovanja, kot vse dosedanje izvedbe. Najbolj razveseljivo pa je, da je novi dom od otvoritve do nedelje našlo kar 40 mačk. Veliko je bilo zanimanja tudi za pse in kar polovica psov bo dobila novi dom v naslednjih dneh.

Nedeljsko popoldne je bilo posebej posvečeno posvojenčkom. Veliko med njimi se jih je po dolgem času ponovno srečalo in (nekateri bolj, drugi manj) vzhičeno pozdravilo. Mnogi kosmatinci so vohali za starimi objekti in navdušeno oblajali nove.

Za vse tiste, ki se jim tokrat niste mogli pridružiti, sporočajo, da so zaradi velikega števila mačk, ki še čakajo na posvojitelje, podvojili razpoložljivost terminov za posvojitve. Nanje še vedno čaka 180 mačk. Vzporedno poteka še nekaj drugih aktivnosti, preko katerih jih prav tako lahko podprete.

Tudi letos v septembru Lidl Slovenija pripravlja projekt Koraki za tačke, s katerim bodo ozaveščali o odgovornih lastnikih ter v vseh njihovih trgovinah zbirali hrano za brezdomne živali v zbiralnih košarah. Zavetišče Ljubljana projekt podpira in se že tradicionalno tudi pridružuje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.