A.B. | 19. 1. 2022, 19:26

Đoković (ki se ne želi cepiti) z ženo ustanovil podjetje za zdravljenje covida-19

Profimedia

Po poročanju tujih medijev je prvi teniški lopar sveta, Novak Đoković, s soprogo Jeleno leta 2020 ustanovil podjetje QuantBioRes A/S, ki je klasificirano kot podjetje za proizvodnjo farmacevtskih preparatov - na spletni strani podjetja pa je zapisano, da se ukvarja z razvojem zdravil za retroviruse in odporne bakterije. V sporočilih za javnost so med drugim navedli, da bodo kmalu začeli s testiranjem različnih pristopov zdravljenja koronavirusne bolezni covid-19.  

Zgodba morda ne bi bila tako zanimiva, če ne bi bil Noletu ravno v povezavi s covidom-19 pred kratkim prepovedan nastop na teniškem prvenstvu ter deportacija iz Avstralije. Spomnimo, teniški junak se je znašel v središču pozornosti potem, ko je v javnosti zaokrožila informacija, da je bil dan po prejetem pozitivnem testu na covid-19, namesto v samoizolaciji, prisoten na družabnih dogodkih. Kritike njegove neodgovornega ravnanja so dosegle avstralske oblasti, ki so si prizadevale, da Srbu, ki se med drugim pred prihodom v Avstralijo ni želel cepiti, čimprej prepovejo nastop na prvenstvu in ga deportirajo iz države. Zgodba je za seboj potegnila odločitev francoskih oblasti, da bodo morali vsi tenisači, ki bodo želeli nastopiti na francoskem in drugem letošnjem grand slamu Roland Garrosu, predložiti dokazilo o cepljenosti proti covidu-19. 

Pred kratkim so tuji mediji obelodanili, da se je 34-letni teniški as s soprogo Jeleno leta 2020 podal v farmacevtske podjetniške vode in da se podjetje QuantBioRes A/S s sedežem na Danskem med drugim ukvarja ravno z raziskovanjem različnih pristopov zdravljenja covida-19. V svojem drugem sporočilu za javnost je podjetje na svoji spletni strani objavilo izsledke raziskave (opravljene v okvirju podjetja), ki se osredotoča na razumevanje vpliva virusa SARS-CoV-2 na človeške celice, predvsem v primerih, ko so pacienti zaznamovani s težjim potekom te bolezni. Tretje poročilo na spletni strani podjetja razkriva, da so že začeli s testno fazo deaktivacijskih postopkov zoper covida-19. 

Podjetje, katerega 80-odstotna lastnika sta Novak in Jelena, naj bi si torej v prvi vrsti prizadevalo za razvoj novih načinov zdravljenja covida-19. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord