Ž.A. | 12. 1. 2022, 09:04

Đoković priznal: Kljub okužbi sem šel v javnost, zdaj mi je jasno, da sem naredil napako

Profimedia
Đoković priznal: Kljub okužbi sem šel v javnost, zdaj mi je jasno, da sem naredil napako (foto: Profimedia)

Novak Đoković je na svojem Instagram profilu objavil izjavo, v kateri je priznal, da je kršil karanteno in ni upošteval priporočil glede izolacije v primeru okužbe s koronavirusom. Razložil je tudi, zakaj je na obrazcu obkrožil, da 14 dni pred odhodom v Avstralijo ni potoval v tujini, čeprav podatki kažejo, da to ne drži.

"Počutil sem se dolžnega opraviti intervju za L'Equipe, saj novinarja nisem želel razočarati," je Đoković zapisal v svoji izjavi. "Zagotovil sem varno razdaljo in nosil masko, snel sem si jo le za fotografijo."

Preberite tudi: Voditelja nista vedela, da ju snemajo: ''Đoković je lažniva kača ... Da, kreten je''

"Zavedam se, da bi moral srečanje prestaviti."

Đokovič je priznal, da je bil 16. decembra pozitiven na koronavirus in da se je dva dni po tem kljub temu srečal z novinarjem za intervju, s čimer je kršil predpisano karanteno.

Srb se je za zapis odločil, ker je prepričan, da po medijih krožijo napačne informacije. Prav tako je povedal, da je pri izpolnjevanju obrazca njegov agent nenamerno obkrožil napačen kvadratek in tako trdil, da Đoković ni potoval po tujini 14 dni pred odhodom v Avstralijo.

"To so napačne informacije, ki jih je treba popraviti. Predvsem zaradi moje prisotnosti v Avstraliji in zato, da odgovorim na vprašanja, ki so zelo boleča za mojo družino," je zapisal Đoković in poudaril, da je sicer naredil vse, da je zagotovil varnost.

Preberite tudi: Đokovičeva saga se zapleta: "Novakova QR koda je nadvse sumljiva!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Okužil naj bi se na košarkarski tekmi

Okužba naj bi se zgodila 14. decembra, ko se je udeležil košarkarske tekme, kjer je bilo kar nekaj okuženih ljudi.

"Čeprav nisem imel simptomov, sem 16. decembra opravil hitri antigenski test, ki je bil negativen. Kot dodaten previdnostni ukrep sem isti dan opravil še PCR-test. Naslednji dan sem bil na teniškem dogodku v Beogradu, kjer sem otrokom podelil nagrade. Pred tem sem opravil hitri antigenski test, ki je bil negativen. Nisem imel simptomov, dobro sem se počutil, rezultat PCR-testa pa sem dobil šele po tem dogodku," se brani Đoković.

Đoković še vseeno upa, da bo lahko prihodnji teden ubranil naslov na odprtem prvenstvu Avstralije in že pridno trenira.

Preberite tudi: Brat Novaka Đokovića zaradi TEGA bizarno prekinil novinarsko konferenco

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.