A. B. | 14. 3. 2022, 20:55

Česa se po dolgoletni uspešni karieri sedaj otepa kraljica country glasbe?

Dolly Parton.

Profimedia

Dvorana slavnih rock'n'rolla je februarja 2022 razkrila glasbene ustvarjalce, ki so bili nominirani za prestižno glasbeno priznanje, ki bi počastilo njihovo ustvarjalno pot. Odziv Dolly Parton pa je presenetil predvsem njene oboževalce.

76-letna Dolly Parton je bila ena izmed nominirank, ki se ji želi glasbena industrija pokloniti na poseben način, vendar nominacije ni sprejela tako, kot bi pričakovali. 

Na družbenem omrežju Twitter je namreč nominacijo zavrnila in tako pojasnila svoje stališče: "Čeprav sem ekstremno polaskana, da sem bila nominirana za vstop za Dvorano slavnih rock'n'rolla, menim, da si še nisem prislužila te časti." 

Kljub odločitvi pa je zapisala, da vendarle upa, da bo v prihodnje še kdaj nominirana in da bo Dvorana slavnih rock'n'rolla razumela njeno odločitev. "Nominacija me je navdihnila, da bi v prihodnje izdala odličen album z rock'n'roll glasbo, kar sem si vedno želela narediti. Moj mož je velik navdušenec nad rock'n'roll glasbo in me je vedno spodbujal, naj se lotim tega. Vsem nominirancem želim veliko sreče in se še enkrat zahvaljujem za ta velik kompliment," je še pripisala.

O petih srečnežih, ki se bodo prebili v finalno glasovanje za to prestižno priznanje, se odloča več kot tisoč glasbenih izvajalcev, članov glasbene industrije in zgodovinarjev, pri čemer lahko svoj glas prispeva tudi občinstvo. Med drugim so nominirani tudi Eminem, skupina Duran Duran, pevec Lionel Richie, skupina Rage Against The Machine, hip hop skupina A Tribe Called Quest, kantavtorica Carly Simon, skupina Judas Priest, kantavtor Fela Kuti, skupina New York Dolls, pevka Dionne Warwick, skupini MC5 in DEVO ter kantavtorica Pat Benatar.